Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Miami razbio Boston i došao na korak od NBA finala

Košarkaši Miami Heata su u trećoj utakmici finala istočne konferencije NBA lige svladali Boston Celticse sa 128:102 te su poveli s 3-0 u seriji. Ovom pobjedom su došli na korak od plasmana u sedmo finale NBA lige u povijesti franšize i prvo nakon “bubblea” 2020. godine.

Nakon početnog vodstva Bostona od 16:14, Miami je tricom Gabe Vincenta poveo sa 17:16 i više ni u jednom trenutku večeri nije gubio. Na isteku 12. minute su košem Caleba Martina po prvi put došli do dvoznamenkaste prednosti (30:20), a na predah se otišlo s +8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugu četvrtinu je obilježio Duncan Robinson s 10 postignutih poena, a upravo je njegova druga ubačena trica dovela Heat do ogromnih +22 (59:37) tri minute prije kraja poluvremena. Do kraja druge četvrtine su gosti mini-serijom od 9:2 spustili zaostatak na pristojnijih -15.

Na samom početku treće četvrtine su domaći košarkaši ponovno ostvarili suficit od preko 20 poena razlike, a serijom od 15:2 sredinom te dionice su stigli do nenadoknadivih +33 i tu je utakmica prelomljena.

U konačnici, košarkaši Heata su slavili s uvjerljivih 128:102 te su, iako im je dano svega 3% šansi za plasman u veliko NBA finale, stigli na samo jednu pobjedu od tog uspjeha.

Na putu do pobjede su košarkaši Miamija ubacili 19 trica, a najefikasniji su bili Gabe Vincent s 29 poena i 6 trica te Duncan Robinson s 22 poena i 5 trica. Njih dvojica su kombinirano ubacila 23 poena tijekom posljednjih 12 minuta igre. Caleb Martin je dodao 18 poena, dok je Jimmy Butler ostao na 16 poena, 8 skokova i 6 asistencija te će biti odmoran za četvrtu utakmicu.

Kod poraženih je najbolji strijelac bio Jayson Tatum s 14 poena, dok je Jaylen Brown zabio 12. Dvije glavne vedete Celticsa su kombinirano šutirale 12/35 iz igre uključujući 1/14 za tri poena.

Dva najbolja strijelca Miamija sa sinoćnje utakmice su dva košarkaša koja nisu draftirana, dok su dva najbolja strijelca Bostona bili treći izbori NBA Drafta. Heatov dvojac je zabio gotovo duplo više poena sinoć (51-26).

Košarkaši Miami Heata su tako protekle večeri postali prvi osmi nositelji u povijesti NBA lige koji su u jednoj utakmici doigravanja slavili s barem 25 poena razlike, a u slučaju da ostvare četvrtu pobjedu, postali bi tek druga momčad koja je do NBA finala stigla sa statusom osmog nositelja. Prije njih je to pošlo za rukom samo New York Knicksima iz sezone 1998./99. Prvu priliku za plasman u finale će imati već u noći s utorka na srijedu.

Komentari

Povezano