Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Miami slavio u MSG-u uz ozljedu Jimmy Butlera

Nakon što su košarkaši Denver Nuggetsa sinoć pobjedom nad Phoenix Sunsima otvorili drugu rundu NBA doigravanja, Miami Heat je danas u Madison Square Gardenu sa 108:101 svladao New York Knickse čime su napravili break na samom početku serije.

Loše vijesti su za navijače domaće momčadi stigle pred početak utakmice jer nisu mogli računati na usluge svog All-Star igrača – Juliusa Randlea. Ipak, košarkaši New Yorka su i bez njega odigrali jako dobro prvo poluvrijeme te su nakon njega vodili s 55:50.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knicksi su dominirali u reketu te su tako nadoknađivali lošu večer što se šuta za 3 poena tiče (3/16 u prvom dijelu). Od 55 poena, 40 su postigli u reketu što je njihov playoff rekord u posljednjih 25 godina.

Vodili su Knicksi s 8 poena razlike na početku treće dionice, no Miami predvođen Jimmyjem Butlerom pravi seriju od čak 21:5 te dolazi do vodstva od 74:66. Sjajnu je košarku igrao Miami u trećoj četvrtini te su ju okončali s 31 poenom, 57% šuta iz igre te 10 asistencija na 12 pogođenih šuteva iz igre i uz vodstvo od 81:75.

5 minuta prije kraja utakmice, Jimmy Butler je ozlijedio gležanj nakon kontakta s Joshom Hartom, no nastavio je igrati usprkos vidnom šepanju.

Ulogu košgetera su u tom trenutku od njega preuzeli Gabe Vincent, Bam Adebayo i Kyle Lowry, a serijom od 7:0 su došli do vodstva od 10 poena razlike (104:94) samo dvije i pol minute prije kraja susreta i u tom trenutku je utakmica prelomljena. Nisu Knicksi uspjeli iskoristiti situaciju na parketu u kojoj su igrali praktički 5 na 4 jer je Butler bio samo promatrač u obrani. RJ Barrett je posebno bio loš u završnici u kojoj je u četiri uzastopna posjeda učinio sljedeće – dobio dvije blokade, napravio prekršaj u napadu i izgubio jednu loptu.

Najefikasniji su u redovima Miamija bili Jimmy Butler s 25 poena i 11 skokova, Gabe Vincent s 20 poena uključujući 5 trica, Kyle Lowry s 18 poena te Bam Adebayo sa 16 poena i 7 skokova. Kod poraženih je RJ Barrett flertovao s triple-doubleom te je susret završio s 26 poena, 9 skokova i 7 asistencija, dok je Jalen Brunson postigao jedan poen manje.

Najbitnija vijest prije druge utakmice ove serije će svakako biti ona koja će reći je li Jimmy Butler spreman za nastup.

Komentari

Povezano