Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Michael Jordan prodaje Charlotte Hornetse

A u još jednoj bombi koja je odjeknula NBA svijetom danas, doznajemo kako je veliki Michael Jordan odlučio da mu je dosta upravljanja NBA franšizom.

Nakon 13 godina, trebao bi prodati svoj većiniski udio u Charlotte Hornetsima grupaciji koju predvode Gabe Plotkin i Rick Schnall za otprilike 3 milijarde dolara. Riječ je o vlasnicima investicijskih fondova: Rick Schnall već ima manjinski udio u vlasništvu Atlanta Hawksa, a i sam Gabe Plotkin je 2019. godine kupio manjinski udio u Charlotte Hornetsima, da bi sada postao većinski vlasnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, NBA još mora amenovati cijeli posao, a Jordan bi se trebao maknuti iz operativnog vođenja, iako će i dalje zadržati prisustvo u određenim segmentima funkcioniranja franšize.

S obzirom da je svoj udio, kao jedini crni većinski vlasnik u NBA ligi, kupio za 275 miljuna dolara 2010. godine, što bi uračunato s inflacijom danas iznosilo 367 miljuna dolara, moglo bi se reći da je napravio poprilično dobar posao i investiciju vratio u osmerostrukom iznosu. To je više nego što li je zaradio od Nikea u 40 godina međusobne suradnje…

No, osim financijskog zadovoljstva, Jordan ne može biti zadovoljan sa svojih 13 NBA sezona kao vlasnik franšize. Naime, u playoff su ušli samo tri puta, sva tri puta ispadali, nikad se nisu plasirali bolje od 6. mjesta u Istočnoj konferenciji, i u tih 13 sezona imaju 5. najgori postotak pobjeda.

Komentari

Povezano