Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Michael Phelps više ne drži niti jedan individualni svjetski rekord

Na Svjetskom prvenstvu u plivanju u Fukuoki rekordi padaju kao iz šale. Ariarne Titmus iz Australije oborila je svjetski rekord u utrci na 400 metara slobodno za žene, s vremenom od 3:55,38 minuta što je olimpijskoj pobjednici donijelo sada i svjetsko zlato. Titmus je bila bolja od srebrne Katie Ledecky iz SAD-a, te Erike Fairweather s Novog Zelanda.

Francuz Leon Marchand je pak postavio novi svjetski rekord na 400 m mješovito i time srušio posljednji od aktualnih svjetskih rekorda Michaela Phelpsa. Marchand je isplivao dionicu u 4:02.50 minuta što je za sekundu i 30 stotinki brže od Phelpsa. Slavio je ispred Carsona Fostera iz SAD-a, te brončanog Japanca Daiye Setoa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australske plivačice osvojile su zlato u štafeti 4×100 metara i također oborile svjetski rekord s vremenom kd 3:27.96 minuta. Mollie O’Callaghan, Shayna Jack, Meg Harris i Emma McKeon oborile su vlastiti rekord koji s Olimpijskih igara u Tokiju 2021. gdje su McKeon i Harris također plivale.

Australac Sam Short odnio je pobjedu u muškoj utrci na 400 metara slobodnim stilom, dok je australska muška štafeta 4x100m slobodnim stilom također osvojila zlato.

Hrvatska plivačica Amina Kajtaz je oborila hrvatski rekord u polufinalu 100 metara leptir što joj je donijelo 15. mjesto. Od naših predstavnika ćemo gledati još Anu Blažević, koja nastupa danas, te Nikolu Miljenića koji je operirao slijepo crijevo dan prije puta u Japan.

Komentari