Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Michael Smith pobjednik prve večeri Premier lige u pikadu

Večeras je u Cardiffu započela 20. po redu Premier liga u pikadu pod okriljem PDC-a poznat i kao BetMGM Premier League Darts iz sponzorskih razloga. Ona će se održavati sve do 23. svibnja ove godine, a završnica turnira će se odigrati u O2 Areni u Londonu.

Ove sezone se u Premier ligi natječe sljedećih osam igrača: Luke Humphries, Luke Littler, Gerwyn Price, Nathan Aspinall, Rob Cross, Peter Wright i branitelj naslova Michael van Gerwen. Osim već spomenutih Cardiffa i Londona, turnir će se još igrati u Aberdeenu, Glasgowu, Newcastleu, Belfastu, Leedsu, Manchesteru, Liverpoolu, Dublinu, Nottinghamu, Sheffieldu, Birminghamu, Brightonu, Exeteru, Berlinu i Rotterdamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki od turnira se igra na princip knockout faze koja kreće od četvrtfinala i svaki od sedam mečeva tijekom večeri se igra do šest osvojenih legova. Igrači dobivaju dva boda za svaki ulazak u polufinalne, tri boda za poraz u finalu, a pet bodova za pobjedu u finalu. Nakon ligaške faze, prva četiri igrača na ljestvici će se natjecati u polufinalu, pri čemu prvi igra protiv četvrtog, a drugi protiv trećeg. Pobjednik svake večeri osvaja 10 tisuća dolara, dok će osvajač turnira osvojiti 275 tisuća dolara. Ukupna vrijednost podijeljenih novčanih nagrada je milijun dolara.

Prvu večer su otvorili Škot Peter Wright i Englez Rob Cross te je Englez očekivano pobijedio sa 6:3 u legovima. Ključan trenutak meča se dogodio kada je u osmom legu Wright izgubio leg kod prednosti bacanja, a u sljedećem legu je Cross prednost breaka potvrdio i u konačnici prošao u polufinale. Protivnika u polufinalu je saznao nešto kasnije kada je također očekivano pred domaćom publikom Velšanin Gerwyn Price pobijedio Engleza Nathana Aspinalla rezultatom 6:4 u legovima.

Nakon njih su nam uslijedila dva spektakularna dvoboja. U trećem četvrtfinalnom meču su se susreli Englez Michael Smith i Nizozemac Michael van Gerwen. Nizozemac se dva puta vraćao u meč nakon što je imao zaostatak od dva lega (2:0, 4:2) te je je i poveo s 5:4. Ipak, Smith je izjednačio na 5:5, a u odlučujućem 11. legu je van Gerwen katastrofalno gađao, stoga je Englez slavio sa 6:5 u legovima.

Iza njih smo gledali reprizu prethodnog finala Svjetskog prvenstva između dva sunarodnjaka Engleza Lukea Littlera i Lukea Humphriesa. Littler je u svom debitantskom nastupu u Premier Ligi uvjerljivo svladao imenjaka sa 6:2 u legovima i tako rezervirao polufinalni dvoboj sa Smithom.

U prvom polufinalnom dvoboju je Price uvjerljivo slavio protiv Crossa sa 6:2 u legovima s prosjekom od 101. Drugi polufinalni dvoboj nam je priuštio vrlo uzbudljivu igru, a Smith je u drugom uzastopnom meču odigrao maksimalan broj legova i opet je ubilježio pobjedu unatoč fantastičnoj partiji Littlera čiji je prosjek tri strelice iznosio 105. Smithov prosjek tri strelice je iznosio 98, no ipak se plasirao u finale rezultatom 6:5 u legovima.

U finalnom dvoboju u Cardiffu je Price pred svojom publikom tražio pobjedu, no na njegovu žalost u tom nije uspio. S druge strane je Smith odigrao jako dominantan pikado te u konačnici slavio rezultatom 6:2 u legovima. Sljedeća večer Premier lige će se održati 8. veljače u Mercedes-Benz Areni u Berlinu.

Komentari

Povezano