Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mierez donio slavlje Osijeku nakon više od mjesec dana

Drugu utakmicu 28. kola SuperSport HNL u Koprivnici su odigrali Slaven Belupo i Osijek. Gosti su pogotkom Ramona Miereza stigli do vrijedne 0:1 pobjede.

Obje ekipe ušle su u ovaj susret u negativnom tonu. Momčad Roya Ferenčine u posljednja četiri kola ima isto toliko poraza. S druge strane, Osječani su upisali samo dva boda iz posljednja četiri susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica nije mogla bolje započeti za trupe Zorana Zekića, s obzirom na to da su poveli već u šestoj minuti. Darko Nejašmić napravio je lijepi solo prodor s loptom te šutirao, njegov udarac i nadolazeći odbijanac Vedrana Jugovića brani domaći vratar Ivan Sušak. Međutim, Ramon Mierez je sve to pratio i pogodio za 0:1 u prazna vrata.

Uzvratio je domaćin 15 minuta kasnije. Benedik Mioč vrhunskom loptom je uposlio napadača iz Ugande, Lumala Abdua. Afrikanac je iz dobre situacije okrenut leđima, pucao preko vrata. Dvije minute kasnije još bolja prigoda s druge strane.

Nejašmić je gurnuo Roka Jurišića u situaciju jedan na jedan s domaćim vratarom, no lijevi bek Osijeka pucao je pored gola u jako dobroj prigodi.

Nakon te 23. minute praktički nismo vidjeli ništa do kraja prvog dijela. Igra se većinom odvijala na sredini terena pa se na predah otišlo s 0:1.

Nastavak susreta isto tako nije pružio pretjerano puno nogometa. Osijek je uglavnom slao duge lopte prema naprijed, dok je Slaven bio bezopasan u posljednjoj trećini gostiju.

Jedini udarac vrijedan spomena vidjeli smo u 71. minuti. Daniel Štefulj iz voleja s ruba kaznenog prostora, pucao je pored gola.

I to je bilo više-manje sve u drugom poluvremenu. Osijek je mirno sačuvao svoju prednost i onemogućio Slavenu pravu prigodu za poravnanje.

Osijek je tako stigao do pobjede nakon više od mjesec dana. Posljednje slavlje Osječani su upisali u 23. kolu, a bilo je to 18. veljače. Tada je Gorica napustila Opus Arenu s tri pogotka u svojoj mreži.

Slaven je pak, upisao peti prvenstveni poraz u nizu. Njihova posljednja pobjeda bila je nad Rudešom u 21. kolu, 3. veljače.

Ovom pobjedom Osijek je ostao peti, ali je smanjio zaostatak za Lokomotivom na samo jedan bod. S druge strane, momčad iz Koprivnice je pretposljednja s 27 osvojenih bodova.

Komentari

Povezano