Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mierez prvim europskim hat-trickom u povijesti Osijeka kreirao preokret

Osijek je uvjerljivom predstavom započeo novu sezonu. U debiju trenera Federica Coppitelija Osijek je na krilima sjajnog Ramóna Miereza svladao lidera estonskog prvenstva Levadiju s velikih 5:1.

Nije najbolje krenulo za Osijek koji se već u devetoj minuti našao u zaostatku. Debitant na vratima Osijeka Nikola Čavlina nije najbolje reagirao na jedan ubačaj što je iskoristio Ioan Yakovlev za šok na Opus Areni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šok nije dugo trajao jer se domaćini vraćaju niti 60 sekundi kasnije. Obrana Levadije nije dobro reagirala na dugu loptu Čavline što koristi Mierez. Argentinac je s ruba kaznenog prostora neobranjivo pogodio i brzo vratio stvari na početak.

U 18. minuti Osijek dolazi do vodstva. Til Mavretič u pokušaju povratka lopte vrataru daje loptu Mierezu koji nije imao težak zadatak zabiti svoj drugi gol na utakmici.

Nakon još devet minuta, to je 3:1 za Osijek. Još je jednom Mierez “pojeo” obranu Levadije koja nije imala odgovor na njegovu izvanrednu duel igru. Mierez je izgurao stopera, izborio se za poziciju i lijepim udarcem kompletirao hat-trick. To je prvi put u povijesti da je igrač Osijeka zabio tri gola na jednoj europskoj utakmici.

Osiječani nisu stali na tome te do kraja poluvremena dodatno povećavaju prednost. Mierez poslije tri pogotka upisuje i asistenciju, a prvi pogodak u dresu Osijeka u svom 26. nastupu postiže Renan Guedes. S tim rezultatom se i otišlo na predah.

U drugom dijelu Osijek je malo spustio nogu s gasa te prepustio posjed gostima iz Estonije. Unatoč tome, u 68. minuti zabijaju peti gol. Nakon lijepe akcije, Petar Pušić je pronašao Domagoja Bukvića koji rješava pitanje pobjednika, ako je ono uopće postojalo.

Uzvrat u Estoniji je za sedam dana, ali on bi trebao biti samo formalnost. U idućem pretkolu Osijek ide na boljeg iz dvomeča azerbajdžanske Zirə i Dunjanske Strede. Tamo su Azerebajdžanci u prvom susretu slavili 4:0 te Osijek sasvim izgledno čeka dugi put do Azerbajdžana.

Komentari

Povezano