Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mihailo Radovanović odlučio pobjednika derbija Nexe – Zagreb

Najveći hrvatski rukometni klupski derbi između PPD Zagreba i Nexea je započeo s vrhunskom igrom s obje strane.

Obje ekipe su u prvih 10-ak minuta većinu svojih pogodaka zabile iz čistih kontri i tranzicije dok obrane nisu bile postavljene. Obranjeni sedmerac Radovanovića u 15. minuti Ivanu Čupiću je bio ključan jer je u periodu od svega 5 minuta Nexe napravio seriju od 7 golova prednosti. PPD je u prvom poluvremenu djelovao bez rješenja čim su bili u potpunosti zatvoreni Dibirov i Čupić. Prvo poluvrijeme je Nexe nadigrao PPD Zagreb s rezultatom 17 : 11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PPD bolje otvara drugo poluvrijeme na krilima raspoloženog vratara Panjtara te se u potpunosti vratio u susret u prvih par minuta drugog poluvremena. U 39. minuti nakon grubog prekršaja Pribetića nad Srnom je uslijedio prekid igre zbog ulaska gotovo svih aktera na teren. Zagreb nakon nekoliko neiskorištenih prilika s igračem više u posljednjih 10 minuta ulazi sa zaostatkom od 3 pogotka. Radovanović svojim dobrim intervencijama na golu, te Melić sigurnom realizacijom sedmeraca su utakmicu priveli kraju na stranu Nexea.

Uz spomenutog Melića i Radovanovića treba pohvaliti Jelinića koji je bio najbolji strijelac Nexea večeras. Kod PPD Zagreba uz Panjtara jedini koji je odigrao na razini je bio srpski juniorski reprezentativac Miloš Kos sa 6 pogodaka. Sudački par Gubica – Milošević je odradio korektan posao i neće sigurno biti glavna tema nakon odigranog derbija. Liga za prvaka je s ovom utakmicom završena te kreće playoff borba za naslov prvaka. Prva ekipa koja osvoji 6 bodova je novi prvak Hrvatske, a trenutni rezultat je 2 : 2. Iduća utakmica je na rasporedu 10. svibnja u Zagrebu.

Komentari

Povezano