Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mihaljević u finalu SP-a u atletici; podijeljen i prvi komplet medalja

Jutros je u Budimpešti otvoreno 19. po redu Svjetsko prvenstvo u atletici. Već prvog dana je u akciji bio jedan hrvatski predstavnik, Filip Mihaljević u kvalifikacijama u bacanju kugle, dok su medalje podijeljene u brzom hodanju na 20 kilometara u muškoj konkurenciji.

37 bacača kugle koji su bili podijeljeni u dvije grupe, nastupilo je u kvalifikacijama za finale koje je na rasporedu već večeras s početkom u 20:37. Norma za izravan ulazak u finale je bila postavljena na 21.40 metara, a nju su prebacili Brazilac Darlan Romani koji je bio najbolji s hicem od 22.37 metara, Talijan Zane Weir, Novozelanđani Tom Walsh i Jacko Gill, Amerikanci Joe Kovacs, Payton Otterdahl te svjetski rekorder Ryan Crouser.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji od onih koji nisu prebacili normu, a izborili su finale, bio je hrvatski atletičar Filip Mihaljević. On je zauzeo osmo mjesto s hicem od 21.10 metara. Za plasman u finale je bilo potrebno baciti 20.74 metra koliko je iznosio hitac 12.-plasiranog Talijana Leonarda Fabbrija.

U prvom finalu prvenstva, onom u brzom hodanju na 20 kilometara za muškarce, čiji je početak bio odgođen za dva sata kasnije od predviđenog, slavio je Španjolac Alvaro Martin s vremenom 1:17:32 što je ujedno i najbolji ovosezonski rezultat u svijetu. Nakon dva zlata s Europskih prvenstava, Martin je sada stigao i do najvećeg uspjeha karijere.

Svi atletičari od drugog do šestog mjesta su istrčali nacionalne rekorde, a do medalje su stigli Šveđanin Perseus Karlstrom koji je osvojio srebro te Brazilac Caio Bonfim koji je osvojio broncu. Karlstromu je ovo četvrta medalja sa SP-a i prvo srebro nakon tri osvojene bronce, dok je Bonfim po drugi put u karijeri osvojio broncu.

Komentari

Povezano