Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mikrut i Dodig zaustavljeni u Bratislavi

Luka Mikrut i Matej Dodig bili su u akciji u Bratislavi u četvrtak. Imali su priliku izboriti još jedan međusobni okršaj u četvrtfinalu, no obojica su upisali poraze u ogledima s Kamilom Majchrzakom i Dmitryjem Popkom. Poljak i Kazahstanac su ih svladali s 2-0 u setovima.

Dodig je prvi izašao na teren te je već u prvom gemu imao priliku Popku oduzeti servis, ali nije iskoristio dvije break prilike. Nanizao je tako Popko pet gemova u nizu prije nego li je Osječanin smanjio na 5:1. Set je Kazahstanac zaključio bez izgubljenog poena na servisu za set je prvu dionicu igre osvojio sa 6:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu Popko break radi pri rezultatu 1:1, a Dodig je kod zaostatka 3:4 propustio realizirati tri vezane break lopte za povratak. Na kraju je Kazahstanac odnio pobjedu sa 6:1, 6:4 te se tako Dodigu osvetio za poraz u Zagrebu.

Mikrut je u meč s Majchrzakom ušao kao autsajder te je već u prvom setu bilo jasno zašto je to tako. Poljak nije griješio te Splićanin nije imao rješenja za njegovu igru. U cijelom setu Mikrut nije izborio niti jednu gem loptu te je prvi set izgubio sa 6:0.

U drugom setu već na startu Mikrut dolazi do dvije vezane break prilike koje Poljak spašava. Zatim je Mikrut napokon osvojio svoj prvi gem u meču osvojivši svoj servis gem. Držao se, a čak je i prijetio na servisu Poljaka do 4:4. Tada Majchrzak osvaja dva gema u nizu te zaključuje meč rezultatom 6:0, 6:4.

Dodig i Mikrut bi i idući tjedan trebali ostati u slavenskom dijelu Europe s obzirom na to da obojica imaju prijavljene kvalifkacije u Poznanu. Dodig je već osigurao nastup dok je Mikrutu potrebno jedno otkazivanje kako bi u nedjelju mogao započeti put prema glavnom ždrijebu.

Komentari

Povezano