Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mikrut i Serdarušić uspješno započeli kvalifikacije u Cordenonsu

Luka Mikrut i Nino Serdarušić ovaj tjedan nastupaju na Challengeru u Cordenonsu, a oba su svoj put započeli u kvalifikacijama. Obojica su slavili s 2-1 u setovima.

Mikrut je igrao s Neilom Oberleitnerom, Austrijancem protiv kojega u tri dotadašnja meča nije imao niti jednu pobjedu. Nije ni ovaj meč krenuo najbolje po Splićanina s obzirom na to da se već u drugom gemu našao s breakom zaostatka. Uspio je Mikrut krajem seta izjednačiti na 5:5, no ponovno pri tom rezultatu gubi servis nakon kojeg Austrijanac zaključuje set sa 7:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićanin je u drugom setu ipak bolje zaigrao te je set osvojio sa 6:3. U trećem je Mikrut ponovno bio taj koji prvi radi break, no isti gubi pri vodstvu 3:1 te se Oberleitner vraća na 3:3. To je ujedno bio i posljednji gem koji je Austrijanac osvojio. Mikrut je tako sa 5:7, 6:3, 6:3 izborio plasman u finalno kolo kvalifikacija.

Serdarušić je također teškom mukom stigao do pobjede protiv Kirilla Kivattseva. Prvi set otvorio je breakom da bi tu prednost ispustio pri vodstvu 4:3. Ključan gem seta odigrao se kod 5:4 za Kivattseva. Tada Serdarušić spašava tri vezane set lopte te poravnava na 5:5. Set se na kraju odlučio u tie-breaku gdje je sa 7-4 bolji bio Serdarušić.

Drugi set osvojio je Rus sa 6:4 da bi ipak u trećem bolje zaigrao Serdarušić koji sa 6:1 dolazi do pobjede. Bila je druga pobjeda Hrvata u trećem međusobnom ogledu s Rusom.

Hrvatski predstavnici turnir nastavljaju u ponedjeljak. Mikrut će put u glavni ždrijeb tražiti protiv Marcella Serafinija dok će Serdarušić snage ukrstiti s Gonzalom Villanuevom.

Komentari

Povezano