Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mikrut izborio finalno kolo kvalifikacija na Challengeru u Skopju

Luka Mikrut je u nedjelju započeo svoj put u kvalifikacijama Challengera u Skopju. Protivnik mu je bio 42-godišnji Dimitar Grabul, domaći igrač s pozivnicom. Sjeverni Makedonac u svojoj je karijeri došao na prag TOP 500, a igrao je i nekoliko mečeva s hrvatskim predstavnicima. Među najznačajnijima ubrajaju se porazi od Borne Goje i Nine Serdarušića dok je značajne pobjede ostvario na domaćem terenu protiv Kristijana Mesaroša i Duje Kekeza. Svi ti mečevi, kao i ovaj, odigrani su u Sjevernoj Makedoniji. U ovom meču bolji je bio Mikrut koji je Grabula svladao s 2-0 u setovima.

Meč nije krenuo onako kako bismo očekivali. Splićanin svoj prvi servis gem gubi glatko te Grabul kreće u meč s prednošću. Mikrut već u idućem gemu vraća break te lako osvaja gem na svom početnom udarcu. Kod vodstva 2:1 dolazi i do šest break prilika. Koristi šestu te u idućem gemu i potvrđuje oduzimanje servisa za ukupno četiri osvojena gema u nizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim su obojica tenisača do 5:3 osvajali svoje gemove na početnom udarcu bez većih problema. Tada Grabul dolazi do break prilike koju Mikrut spašava, a zatim i osvaja gem kojim osvaja prvi set sa 6:3.

Druga dionica igre protekla je onako kako je i završio prvi set. Igrači su bili izjednačeni sve do 2:2. Nakon što je Mikrut kod 1:2 spasio break loptu, na servisu Grabula u idućem gemu je došao do svoje šanse za break. Nju uspijeva i realizirati te dolazi do vodstva 3:2. Do kraja meča igralo se bez breaka što je značilo da je Mikrut upisao pobjedu rezultatom 6:3, 6:4.

Mikrut je ovom pobjedom izborio plasman u finalno kolo kvalifikacija za Challenger u Skopju. Tamo ga čeka četvrti nositelj Ryan Nijboer koji ga je ove godine već porazio. Na ITF turniru u Španjolskoj Nizozemac je bio bolji sa 6:3, 6:2.

Komentari

Povezano