Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mikrut još jednom pobijedio Dodiga i izborio finale Splita

Luka Mikrut u subotu je igrao dva hrvatska polufinala u Splitu. Splićanin je na teren prvo izašao igrati polufinale u pojedinačnoj konkurenciji. Protivnik mu je bio Matej Dodig. U dvoboju mladih nada hrvatskog tenisa po treći put bolji je bio Mikrut. Osječanin tako još uvijek nema rješenje za Mikruta koji ga je u polufinalu porazio s 2-1 u setovima.

Mikrut je nakon jučerašnjeg dana nastavio s furioznim počecima u setovima. Još jednom je na prvom primanju servisa protivniku oduzeo servis te se brzo odvojio na 3:0. Dodigu je servis oduzeo i kod 5:2 te je sa 6:2 poveo s 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićanin je u drugom setu krenuo s breakom zaostatka, ali rebreak je napravio već u idućem gemu. Do “trinaeste igre” igralo se bez oduzimanja servisa. U tiebreaku Mikrut propušta tri vezane meč lopte (6-3) te još jednu kod 7-6 da bi na kraju Dodig osvojio set iskoristivši svoju drugu set loptu za 10-8.

Mikrut se nije raspao te je Dodigu prvi put oduzeo servis kod 1:1. Osječanin je još jednom pokleknuo i kod 4:2. Mikrut je zatim kod 5:2 rutinski odservirao za meč te je s ukupnih 6:2 (8)6:7 6:2 izborio nastup u finalu gdje ga čeka Michal Vrbensky. Splićanin kasnije igra i meč polufinala parova s Milijem Poljičkom. Njih dvojica u hrvatskom polufinalu igraju protiv Marina Jakića i njegovog švedskog partnera Adama Heinonena.

Komentari

Povezano