Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mikrut pobijedio bivšeg TOP 100 igrača, Dodig preokrenuo Šimundžu

Drugo kolo ITF turnira u Splitu Hrvatska je započela s petoricom tenisača. Nakon odigranih mečeva ostala je samo na dvojici. Četvrtfinale su izborili Luka Mikrut te Matej Dodig koji je u hrvatskom dvoboju bolji bio od Josipa Šimundže. Uz Šimundžu, poraze su upisali Mili Poljičak i Duje Markovina.

Mikrut je svoj meč igrao protiv Mirze Bašića. Bosanskohercegovački tenisač zaredao je s tri pobjede protiv hrvatskih tenisača (Jakić, Poljičak, Bill), ali Mikruta nije uspio pobijediti. Splitski tenisač je sa 6:3, 6:2 pobijedio bivšeg TOP 100 igrača te izborio nastup u četvrtfinalu gdje ga čeka Emilien Voisin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodig je nakon tri sata igre bolji bio od Šimundže. Splićanin je Osječaninu osvojio prvi set sa 6:4. Dodig je uzvratio sa 6:2 te je u trećem setu imao break prednosti kod 3:2. Šimundža je napravio rebreak u idućem gemu. Imao je i meč loptu kod 5:4. Dodig ju je spasio te je u tiebreaku bio bolji sa 7-1. U četvrtfinalu će igrati protiv Talijana koji je izbacio Markovinu.

Najveće žaljenje za ispadanjem u drugom kolu može imati 16-godišnji Markovina. On je nakon više od tri sata igre izgubio od Valeria Peruzze. Najveću priliku za prelomiti meč imao je kod 4:4 u trećem setu kada nije iskoristio tri break prilike. Markovina je kroz cijeli meč imao problema s korištenjem break lopti te je realizirao samo dvije od njih ukupno 13.

Poljičak je poraz upisao u dva seta od českog predstavnika Michala Vrbenskyja. Poljičak je u prvom setu imao break prednosti te je došao do vodstva od 4:2. Od tog trenutka je Vrbensky osvojio osam uzastopnih gemova te se odvojio na 4:0 u drugom setu. Poljičak je jedan break vratio, ali na kraju je upisao poraz sa 6:4, 6:3.

Četvrtfinalni mečevi na rasporedu su u petak. U slučaju da Mikrut i Dodig izbore nastup u polufinalu, Hrvatska će imati sigurnog predstavnika u finalu.

Komentari

Povezano