Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mikrut preko Poljička do finala Bola

U vrijeme Roland Garrosa u Bolu na Braču igra se ITF turnir u muškoj i ženskoj kategoriji. U polufinalu muškog turnira susrela su se dvojica Hrvata, Luka Mikrut i Mili Poljičak. U drugom međusobnom ogledu dvojice tenisača, do prve pobjede stigao je Mikrut koji je Poljička svladao s 2-0 u setovima.

Mikrut je u prvom setu rano došao do breaka. Odvojio se na 3:0 te je svoj početni udarac čuvao do 5:3. Tada na servisu za set Poljičak dolazi do break lopte koju i koristi za povratak u set. Iduća tri gema protekla su bez oduzimanja servisa te se otišlo u tie-break. Tamo je sa 7-3 bolji bio Mikrut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set ponudio je dominaciju Mikruta. Ponovno rano dolazi do breaka, ali u ovom setu je tu prednost i povećao. Kod 3:1 oduzima još jednom servis Poljičku te odlazi na nedostižnu prednost. Na kraju je osvojio set sa 6:2 te s ukupnih 7:6(3) 6:2 izborio plasman u finale.

Tamo će Mikrut igrati protiv Francuza Sasche Gueymarda Wayernburga, 485. tenisača na svijetu. Poljička idući tjedan, kao i Mikruta, očekuje nastup na Challengeru u Zagrebu. Poljičak će svoj put započeti u kvalifikacijama dok je Mikrut dobio pozivnicu organizatora za glavni ždrijeb.

Komentari

Povezano