Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mikrut prošao prvo prvo kolo kvalifikacija u Sassoulu, Serdarušić zaustavljen

Iako je prvotno bio prijavljen na turniru u Poznanu, Luka Mikrut odlučio se otići na sjever Italije, u Sassuolo gdje je kao i Nino Serdarušić započeo svoj put prema glavnom ždrijebu iz kvalifikacija. Splićanin je u prvom kolu s 2-0 u setovima pobijedio Lucu Castagnolu dok je Zagrepčanin poraz upisao od nekadašnjeg 16. igrača svijeta, Marca Cecchinata.

Mikrut je u meč protiv Castagnole ušao kao favorit te je brzo taj status i opravdao. Došao je do vodstva 5:1 nakon čega ne koristi svoj servis za set, ali Talijanu u idućem gemu oduzima servis te osvaja prvu dionicu igre sa 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set bio je izjednačeniji te je Castagnola imao i break prednosti da bi kasnije Mikrut propustio vodstvo 4:2. Set se na kraju završio u tie-breaku gdje je Splićanin bio bolji sa 7-2 te je tako upisao pobjedu rezultatom 6:2, 7:6(2).

Serdarušić već neko vrijeme muku muči s formom te mu ždrijeb u prvom kolu kvalifikacija nikako nije bio naklonjen. Igrao je protiv nekadašnjeg 16. igrača svijeta koji je u meč ušao kao veliki favorit. Držao se Zagrepčanin do 3:3 u prvom setu, ali tada Cecchinato ubacuje u brzinu više te osvaja tri gema u nizu za osvajanje prve dionice igre sa 6:3.

Talijan je i u drugom setu nastavio svoj niz te je brzo odjurio na 3:0. Tada Serdarušić prekida niz od šest uzastopno izgubljenih gemova te smanjuje na 3:1. Držala su obojica tenisača zatim svoje servise do 5:2 kada Talijan dolazi do svoje prve meč lopte koju ne koristi. Ne koristi ni drugu, a ni treću te Serdarušić uspijeva smanjiti na 5:3. Uspio je Serdarušić doći do break lopte kod Cecchinatovog servisa za meč, ali je ne uspijeva realizirati. Nakon toga Talijan dolazi do svoje četvrte meč lopte koju ovaj put i koristi za pobjedu rezultatom 6:3, 6:3.

Mikruta u drugom kolu kvalifikacija očekuje težak meč protiv slovačkog povratnika tenisu, Martina Kližana, nekadašnjeg 24. tenisača svijeta. Serdarušić bi trebao ostati u Italiji s obzirom na to da je šesta alternativa za kvalifikacije na Challengeru u Milanu.

Komentari

Povezano