Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mikrut u Bolu do drugog naslova karijere

U nedjelju je Luka Mikrut u Bolu na Braču došao do svoje druge profesionalne titule u pojedinačnoj konkurenciji. U finalu je s 2-0 u setovima svladao Saschu Gueymarda Wayenburga, 485. tenisača svijeta.

Prvi set započeo je lošom igrom na svom početnom udarcu. Mikrut Wayenburgu radi break kod 1:1 da bi zatim u idućem gemu propustio potvrditi svoj. Seriju breakova zaključio je Mikrut za vodstvo 3:2. Zatim se do 5:3 igralo bez oduzimanja servisa. Tada Splićanin dolazi do novog breaka te sa 6:3 dolazi do vodstva od 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set Mikrut otvara s breakom prednosti kojeg nije uspio potvrditi. Zatim su obojica tenisača svoje servise čuvala do 4:3 kada Splićanin ponovno oduzima servis Francuzu. Nakon toga Mikrut koristi servis za set te sa 6:3 dolazi do pobjede od 6:3, 6:3.

Mikrutu je ovo 11. titula u profesionalnoj karijeri, druga u pojedinačnoj konkurenciji nakon ITF Osijeka iz 2023. godine. Sljedeći tjedan Mikruta očekuje Challenger u Zagrebu gdje ga u prvom kolu očekuje dvoboj s Rokom Horvatom, igračem koji na turniru nastupa s pozivnicom organizatora.

Komentari

Povezano