Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mikrut u Zagrebu izborio svoje prvo Challenger polufinale

Luka Mikrut prvi je od dvojice Hrvata izašao na teren na Challengeru u Zagrebu. On je u meču koji je trajao nešto više od dva i pol sata pobijedio Rodriga Pacheca Mendeza s 2-1 u setovima.

Splićanin je u prvom setu krenuo slično kao i u drugom kolu. Otvorio je meč s 3:0 da bi zatim Meksikanac vratio break i smanjio na 3:2. Kod tog rezultata Mikrut ponovno oduzima servis Mendezu te do kraja seta ne gubi svoj servis i do vodstva od 1-0 u setovima dolazi rezultatom 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu Meksikanac podiže razinu igre te je on bio taj koji je odjurio na 3:0. Slično kao i Mendez u prvom setu, Mikrut se vraća na 3:2, ali nakon toga gubi tri gema u nizu čime je sa 6:2 Meksikanac odveo meč u treći set.

U odlučujućem setu Mikrut je više prijetio. Splićanin je prijetnje i naplatio te je kod 2:2 oduzeo servis Mendezu. Break nije uspio potvrditi te je set vraćen u egal. Mogao je odmah Mikrut preuzeti kontrolu, ali ne koristi 0-40 i Mendez dolazi do vodstva 4:3. Nije se raspao Mikrut, već je kod 5:5 ponovno oduzeo servis Mendezu čime je izborio servis za meč. Meč je zaključio odličnim gemom na svom početnom udarcu. Nije izgubio niti jedan poen te je ukupnim rezultatom 6:3, 2:6 7:5 izborio nastup u polufinalu Zagreba.

U svojem prvom polufinalu na Challengeru razini u karijeri igrat će protiv pobjednika meča između Hrvata Mateja Dodiga i Kazahstanca Dmitryja Popka čiji je meč krenuo po završetku Mikrutovog meča.

Komentari

Povezano