Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Milan blokira europsko natjecanje Toulouseu

U subotu se u 21 sat igra finale francuskog kupa između Toulousea i Nantesa. Poprilično je iznenađenje što ćemo gledati to finale ako znamo da se radi o 12. i 16. momčadi u francuskoj ligi, a još je fascinantnije što je Nantes prošle godine osvojio kup i sada ga ima priliku braniti.

Ipak, blagi favorit u ovom susretu je Toulouse kojem su francuski mediji već počeli kvariti zabavu. Toulouse je u vlasništvu investicijske grupe RedBird Capital koja je vlasnik i Milana. UEFINA pravila govore kako dva kluba čiji je vlasnik isti ne mogu igrati isto natjecanje. U slučaju da Milan ne uđe u Ligu prvaka, već se kvalificira za Europa ligu, što bi teoretski napravio i Toulouse pobjedom u finalu kupa, francuski klub tada ne bi mogao igrati Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski mediji dodaju da je po pravilima možda čak i nebitno u koje europsko natjecanje će se Milan kvalificirati jer čak i da uđu u Ligu prvaka, mogu u grupi ispasti kao treći i onda preseliti u Europa ligu gdje ga može čekati Toulouse.

Takva bi trebala biti “sila zakona”, međutim UEFA već par godina gleda kroz prste takvim slučajevima, konkretno onom RB Leipziga i RB Salzburga. Hoće li i ovaj vlasnik uživati isti tretman, saznati ćemo vrlo skoro.

Komentari

Povezano