Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Milan izbacio Newcastle iz Europe, ali ostao bez osmine finala Lige prvaka

Grupa smrti ovosezonske Lige prvaka zaključena je susretima Borussije Dortmund i PSG-a te Newcastlea i Milana. Uoči večerašnjih susreta, Borussia je osigurala prolaz, dok su o drugom putniku u osminu finala odlučivali PSG, Milan i Newcastle. U ludom raspletu Borussia je potvrdila prvo mjesto u skupini, dok je Milan pobjedom protiv Newcastle došao do Europske lige. PSG će u osminu finala kao drugi, dok je Newcastle ispao.

U ludoj utakmici s pregršt prilika Borussia Dortmund i PSG su odigrali 1:1. S obzirom na rezultat u drugoj utakmici, obje ekipe mogu biti zadovoljne ishodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije ogromne prilike za vodstvo propustio je PSG u 16. i 17. minuti. Prvo je Kang-in Lee iz neposredne blizine pucao pored gola, da bi minutu kasnije Niklas Süle fantastično s crte očistio udarac Kyliana Mbappéa.

Nastavio je PSG prijetiti i nakon toga. Bradley Barcola je u 20. minuti zatresao vratnicu. Festival promašaja nastavljen je u 24. minuti kada je Randal Kolo Muani očajno opucao u 1 na 1 situaciji.

Mogli su Parižani biti kažnjeni za sve te promašaje da je Karim Adeyemi u 32. minuti bio mirniji. Tako se na predah otišlo s 0:0, ali je lako moguće moglo biti drugačije.

Početkom nastavka Borussia je povela. Nakon greške Achrafa Hakimija, Niclas Füllkrug je vratio loptu za Adeyemija kojji je ovoga puta uspio zabiti za 1:0. PSG-u su sada trebala dva gola za prolazak grupe.

Uslijedio je ekspresan povratak Parižana koji u 56. minuti vraćaju stvari na početak. Povratna lopta Mbappéa odbila se do Warrena Zaïre-Emeryja čiji sjajan udarac završava u mreži.

Preokret je kompletiran u 77. minuti kada se Mbappé na asistenciju Hakimija napokon upisao u strijelce. No, intervenirao je VAR te je gol poništen zbog zaleđa Francuza.

Do kraja utakmice nije bilo uzbuđenja te je završilo 1:1. Ovim rezultatom Borussia je potvrdila prvo mjesto u skupini, dok će PSG s drugog mjesta u osminu finala Lige prvaka.

U drugoj utakmici Milan je preokretom svladao Newcastle i tako dospio do trećeg mjesta. S obzirom na rezultat PSG-a nisu uspjeli proći u osminu finala Lige prvaka pa svoj europski put nastavljaju u Ligi prvaka.

Prvo poluvrijeme prošlo je u apsolutnoj dominaciji domaće ekipe. Ogromnu priliku za vodstvo propustio je Miguel Almirón u 20. minuti kada mu je udarac u posljednji trenutak blokirao Fikayo Tomori.

Uspjele su Svrake doći do vodstva desetak minuta kasnije. Lewis Miley dao je loptu za Joelintona koji je sjajno pogodio za zasluženu prednost Newcastlea. S tim rezultatom Newcastle je na predah otišao kao druga momčad skupine.

Milan je bolje zaigrao u nastavku što im se isplatilo u 59. minuti. Olivier Giroud se sjajno snašao te je uposlio Christiana Pulišića koji nije imao težak zadatak zabiti za 1:1. Rezultat je to koji je obje ekipe vodio van Lige prvaka, dok je Milanu trebao još jedan pogodak za Europsku ligu.

U 84. minuti Milan dolazi do preokreta. Samuel Chukwueze je dovršio kontru i zabio za nastavak europske avanture Milana. Tim golom Milan je došao do trećeg mjesta, dok je Newcastle svoj povratnički nastup u Europi dovršio ranije od očekivanog.

Komentari

Povezano