Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Milan još jednom slavio protiv Napolija i napravio korak prema polufinalu Lige prvaka

Nakon pobjede rezultatom 4:0 na Maradoni prije desetak dana, danas su se na San Siru još jednom obračunali Milan i Napoli u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. I nakon 90 minuta, Milan je upisao vrlo bitnu pobjedu!

Piolijeva ekipa je istrčala na teren s istom jedanaestorkom kao i u spomenutom susretu protiv Milana prije 10 dana, a s druge je strane Napoli mnogo toga promjenio, što zbog ozljeda što zbog Spallettijevih odluka. Najveći problemi su za gostujućeg trenera bili u napadu, s obzirom da su Victor Osimhen i Giovanni Simeone su bili izvan konkurencije zbog ozljede, a Giacomo Raspadori je krenuo s klupe, nakon što ga neko vrijeme nije bilo zbog teške ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napoli je odmah krenuo jako prema naprijed i stvorio nekoliko šansi u prvim minutama suserta, preko Kvaratshkelije, Zielinskog i na kraju Anguisse. Najveću je priliku imao gruzijski napadač koji nije uspio postići pogodak u gotovo pa prazan gol, a ostale je udarce zaustavljao odlični Maignan.

U 25. minuti se napokon probudio i Milan, a ogromnu je šansu sam sebi stvorio Rafael Leao, koji je prošao pored Rrahmanija i Anguisse, izašao ispred Mereta ali je njegov pokušaj lijevom nogom je završio za malo pored gola.

U 40. minuti smo vidjeli ključni trenutak utakmice – Milan dolazi do vodstva. Brahim Diaz prošao je u stilu sličnom kao i u utakmici u Napoliju nekoliko igrača te dodao Leau. Portugalac završava prebrojavanje s desna prema lijevo do usamljenog Bennacera, a Alžirac zakucava loptu u prvi kut i zabija prvi gol u Ligi prvaka. Milan je u zadnjim minutama poluvremena umalo stigao i do 2:0, prvo preko Tonalija, a zatim i preko Kjaera koji pogađa gredu nakon kornera.

Napoli i u drugi dio ulazi kao i u prvi, stvarajući šanse za gol. S lijeve je strane Mario Rui lijepo ubacio loptu, Elmas skrenuo loptu glavom, a Maignan još jednom dobro reagirao. Oko 65. minute oba trenera su započela sa zamjenama igrača, Pioli je uveo u igru Saelemaekersa, a izašao je strijelac Bennacer. S druge strane, Spalletti ju igru ubacio Raspadorija umjesto vrlo nervoznog Lozana.

U 75. minuti događa se još jedan bitan trenutak u ovome dvoboju, kad je Anguissa, koji je imao već žuti karton, neoprezno startao na Thea Hernandeza i zaradio svoj drugi žuti karton tj. isključujući crveni. Igrači Napolija su u nevjerici promatrali odluku rumunjskog suca, a navijači Partenopeija na društvenim smatraju kako je odluka o isključenju bila prestroga.

U 87. je minuti ni iz čega i pomalo neočekivano Napoli stvorio odlične dvije šanse za izjednačenje. Di Lorenzo je pucao iz blizine, ali još jednom je Maignan zaustavio njegov udarac i sačuvao Milanovu pobjedu.

Nakon 5 minuti nadoknade, sudac István Kovács je svirao kraj utakmice. Milan je tako pobjedio na San Siru protiv Napolija nakon čak 4 godine čekanja, a nas nesumnjivo čeka zanimljiv uzvrat na vatrenom Maradoni za samo 6 dana!

Komentari

Povezano