Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Milan pobjedio Juventus i osigurao Ligu prvaka

Pobjedom golom Oliviera Girouda u sinoćnjoj utakmici protiv Juventusa, posljednjem velikom derbiju ove sezone, Milan je također ugrabio prolaz za Ligu prvaka sljedeće sezone.

Utakmica je od prvih trenutaka bila prilično čudna, većinom zbog neobične atmosfere za jednu utakmicu Serie A. S jedne strane, jer su navijači Juventusa odlučili ne podržati svoje igrače, zbog afere oduzetih bodova. S druge strane, Curva Sud Milano odlučila je da se neće pojaviti na Allianz stadionu, jer cijene su smatrane previsokima za “najžešći” dio Milanovih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, sama utakmica je bila ugodna s tehničke strane, s opasnijim Juventusom u prvom dijelu. Kako za izvrsnog ​Keana, tako i za raspoloženog Kostića. Najbolju priliku imao je Angel Di Maria, ali je udarac “El Fidea” otišao visoko preko grede. Isti ishod je imao i udarac Federica Chiese. Kao i uvijek, Milan je pokušavao stvarati probleme preko bokova, no za razliku od uobičajenog lijevog, ovog je puta opasniji s desne strane.

Nije slučajnost da je baš s te strane došao pogodak Rossonera: dobar centaršut Calabrije koji je pronašao Oliviera Girouda, a Francuz odlično šutira glavom i šalje loptu u kut za svoj 22. gol ove sezone u svim natjecanjima i demonstracija sveukupno izvrsne sezone. Na odmor se otišlo rezultatom 1:0 u korist Milana.

U drugom poluvremenu Milan je stvorio dvije dobre prilike preko Saelamaekersa i Leaa, ali ih nije uspio iskoristiti, dok Juventus niti u jednom trenutku nije ozbiljnije ugrozio Piolijevu obranu, osim s Danilom par minuta prije kraja i to iz kornera. Milan je pobjedom je izborio kvalifikacije za Ligu prvaka, dok će Juventus svoje posljednje prilike za Europu imati u zadnjem kolu.

Dodajmo kako Milan još od sezone 2009./2010. nije bio ostvario dvije prvenstvene pobjede protiv Juventusa, a posljednja pobjeda Bianconera protiv Milana bila je još 6. siječnja 2021. Još jedna demonstracija kako su Milan i Juve sada preokrenuli svoju razinu snage, u usporedbi s onim prije 3 do 4 godine.

U ostalim utakmicama Serie A Verona je u zadnjoj sekundi primio gol od Empolija. Utakmica je završila s rezultatom od 1:1, a je gol je zabio bivši igrač Dinama, Petar Stojanović.

Utakmica Bologna-Napoli završila je rezultatom 2:2 uz 2 pogotka Osimhena koji tako potvrđuje svoje mjesto najboljeg strijelca ovogodišnje Serie A, a golove za Rossoblu su zabili De Silvestri i Ferguson.

Lecce je pobjedio Monzu s 1:0 zahvaljujući kaznenom udarcu u posljednjoj sekundi utakmice preko Lorenza Colomba i time i matematički potvrdio opstanak u Serie A.

Konačno, Lazio je s 3:2 savladao Cremonese uz 2 pogotka Milinković-Savića i jedan Hysaja.

Komentari

Povezano