Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Milan pobijedio Lecce kod kuće i nastavio pobjednički niz

U 31. kolu talijanske Serie A, Milan je kod kuće pobijedio Lecce rezultatom 3:0. Rossoneri su u ovu utakmicu ušli kao veliki favoriti protiv gostiju iz Apulije koji su samo četiri boda od zone ispadanja iako se trenutno nalaze na trinaestom mjestu. Za Lecce je cijelu utakmicu odigrao hrvatski reprezentativni stoper Marin Pongračić. Pongračiću je to bila 29. utakmica ove sezone za ekipu s juga Italije.

Milan je odmah potvrdio status izrazitog favorita te je poveo već u šestoj minuti. Pogodak je postigao Christian Pulišić krasnim udarcem s ruba šesnaesterca nakon sjajnog prodora i asistencije Samuela Chukwuezea. Domaći tu nisu stali te su nastavili napadati i tražiti pogodak više, a najviše se u tome iskazao upravo Pulišić s još jednim sjajnim udarcem, kojeg je zaustavio Wladimiro Falcone, vratar gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rossoneri su nastavili tražiti gol više i trud im se isplatio već u 20. minuti kada Olivier Giroud postiže pogodak glavom iz kornera za povećavanje vodstva. Giroud se krasno ubacio ispred Lecceove obrane te tako iskoristio nabačaj iz kornera Yacinea Adlija. Francuzu je ovo trinaesti pogodak ove sezone u Serie A što ga čini najboljim strijelcem Milana. Nakon pretrpljenih golova, gosti su se pokušali vratiti u utakmicu, a najveću priliku imao je Joan Gonzalez koji je u 29. minuti pogodio gredu udarcem glavom.

Muke za Giallorosse još su se povećale u 45. minuti budući da su ostali i s igračem manje nakon što je izravni crveni karton dobio Nikola Krstović. Crnogorski reprezentativac udario je Chukwuezea visoko podignutom nogom te se sudac utakmice, Luca Massimi nije dvojio niti sekunde o svojoj konačnoj odluci.

U drugom poluvremenu Lecce je pokušao s nekoliko izmjena stabilizirati svoju obranu, ali ni to im nije puno pomoglo jer u 58, minuti, na novu asistenciju Adlija, pogodak postiže Rafael Leão i tako stavlja točku na i što se tiče pitanja pobjednika.

Milan se ovom pobjedom približio vodećem Interu na jedanaest bodova zaostatka i upisao sedmu pobjedu u nizu u svim natjecanjima. Inter će u ponedjeljak u goste Udineseu gdje će tražiti produljenje niza od 24 utakmice bez poraza u prvenstvu. Iako je u igri još velik broj bodova teško je za očekivati da će se na vrhu tablice išta promijeniti te Inter suvereno plovi prema dvadesetoj tituli prvaka Italije.

Što se tiče Leccea, njih čeka zanimljiva borba za opstanak u ligi budući da njihovo 13. mjesto i 19. mjesto koje trenutno drži Empoli razdvajaju samo četiri boda.

Komentari

Povezano