Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Milan preko Lazija bez problema uz novi eurogol Thea Hernandeza

Nakon četvrtka u kojem je Napoli zasluženo osvojio Scudetto, Serie A se vratila na teren i to s prebacivanjem fokusa na bitke za Ligu prvaka između Milana i Rima.

Naime, od 15 sati na ponovno rasprodanom San Siru su se susreli Milan i Lazio, dok će od 18 sati na Olimpicu igrati Roma i Inter. Obje utakmice bitne su za borbu u Ligi prvaka, s tim da je Milan izgubio nekoliko bodova nakon remija u posljednjih utakmica. Lazio je došao u Milano nakon uzastopnih poraza protiv Torina i Intera, a htio je izbjeći i treći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je Milan pobijedio bez prevelikih problema s rezultatom od 2:0, i dodajmo i da nakon ovog poraza, Lazio pod vodstvom Sarrija u 5 utakmicama na San Siru, između Milana i Intera, nije ostvario niti jednu pobjedu. Točnije, upisao je 5 poraza, uz trinaest primljenih golova i samo 2 postignuta.

Pioli je, unatoč nadolazećem polufinalu Lige prvaka, odlučio izvesti svojih najboljih 11 igrača. Nakon lakše ozljede i diskvalifikacije vratio se i Fikayo Tomori, dok su Leao i Giroud opet započeli u napadu. Theo Hernandez, jedina zvijezda AC Milana koja nije izašla na teren protiv Cremonesea u srijedu, također se vratio na svoje mjesto u obrani. S druge strane, Lazio je morao igrati bez dva vrlo važna igrača u veznom redu, Cataldi i Vecino nisu bili raspolaganju zbog ozljeda. Posljednjih dana pričalo se o moguvnosti da bi mogao igrati naš Toma Bašić, a ne Luisa Alberto, no na kraju je Španjolac ipak započeo utakmicu.

Utakmica nije počela na najbolji naćin za Piolijev tim. Naime, nakon manje od 10 minuta Rafael Leao morao je napustiti teren zbog problema s mišićem. Situacija je zabrinula sve, prije svega jer za 5 dana Milan igra najvažniju utakmicu godine.

No, bez obzira na to, Milan je uspio stvarati razne probleme obrani Lazija, a posebno visokim presingom. Nije slučajno da su Rossoneri upravo iz ukradene lopte Bennacera došli do prednosti. Alžirca je potom poslužio Giroud, da bi veznjak zabio svoj drugi pogodak na San Siru u dresu Milana u Serie A. Zapravo, nije bio zabio još od utakmice protiv Bologne 2020. godine.

Nakon nekog vremena mogli smo vidjeti još jedan “one man show” Thea Hernandeza. Francuski bek startao je s iz obrane, 70 metara udaljen od protivničkog gola te zabio sličan pogodak kao i protiv Atalante prošle godine. Očito Theo Hernandez voli mjesec svibanj, te ga povezuje s “coast to coast” izletima. Lazio je stvorio premalo da bi se približio golu, a njihov ključni igrač Luis Alberto više je razmišljao o prigovaranjima prema sucu nego o utakmici.

U drugom poluvremenu utakmica se nije promjenila, a Lazio je vrlo malo stvarao. Na kraju utakmice uočljivo je da nisu uputili niti jedan udarac prema golu. Milan je uspio tako se približiti se Laziu, čekajući utakmice Roma-Inter i Atalanta-Juventus.

Komentari

Povezano