Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Milan s 0:4 razbio Napoli na Maradoni

Prvi dvoboj između Napolija i Milana, koji će ovaj mjesec igrati međusobno 3 puta, odigrao se danas na Maradoni u Napulju i neočekivano završio rezultatom 4:0 za Milan. Teško je bilo prognozirati pobjedu ekipe trenera Piolija, a ovako uvjerljivo još i teže.

Nakon ozljede Kalulua, Pioli se odlučio vratiti na svojih 4-2-3-1, utakmicu su započeli Simon Kjær, Brahim Díaz i Rade Krunić. S druge strane Spalletti nije imao na raspolaganju Osimhena, pa je u vrhu napada po prvi put ove sezone bio Simeone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvome dijelu Díaz je bio jednostavno nezaustavljiv! Nakon niti 5 minuta igre je već imao šansu za gol, ali je dobro obranio Meret. Napoli je odmah uzvratio dobrom šansom za Cholita, ali šut sina trenera Atlético Madrida je završio visoko iznad grede. Od tog trenutka započinje pravi Brahim Díaz show, koji u 17. minuti po desnoj strani lijepim driblingom prolazi Lobotku, a zatim pronalazi i samog Leãa, koji bez problema zabija za 0:1. Nakon niti 10 minuta, u 25. minuti, eto i drugog gola. Milan se ovaj put provukao po lijevoj strani, Bennacer ubacio za destku Milana, i Díaz zabija za veliku feštu Milana. Napoli nije bio primio dva gola u prvih pola sata na Maradoni već 2 i pol godine. Zadnji takav slučaj imali smo kada je Goran Pandev s Genoom je zabio oba gola.

Díaz je nakon 45 minuta, po brojkama Sofascorea imao ocjenu od 8,7 s 14/15 dodavanja, 2 ključna dodavanja, 1 asistenciju, 1 gol, 2/3 dribblinga, te 4/8 duela.

U drugome dijelu show Milana se nastavlja, osim u prvim minutama gdje je Napoli pokušao stvoriti šanse ali samo preko nekoliko udaraca iz daljine. Ekipa Piolija je stvorila dobru šansu za Girouda, ali njegov pokušaj je završio par centimetara od stative. U 59. minuti evo trećeg gola, oduzeta lopta Tonalija koji je dodao samome Leãu, Portugalac je uputio odličan udarac u dugi kut i zabio tako za 3:0, sa sličnim golom kao protiv Intera na početku sezone. Nakon toga, u 67. minuti Saelamaekers je kao Alberto Tomba, ili kao Ivica Kostelić, prevozao svu obranu Napolija driblingom, pojavio se sam pred Meretom, i zabio za 4:0. Ta situacija se očito svidjela Belgijancu, koji je pokušao to replicirati, no sljedeći put je dobro obranio golman Napolija. Napoli je u zadnjim minutama pokušao doći do utješnog pogotka, ali smo pak vidjeli više opasnih situacija pred domaćim, nego pred gostujućim vratima.

Milan je tako treći put zaredom pobijedio Napoli u gostima, vrlo čudan podatak jer u zadnjih 8 dvoboja između Milana i Napoletana, Rossoneri pobjedili samo te utakmice. The first round goes to Milan, čekaju nas još dvije zanimljive utakmice, i to na još većoj sceni – Ligi prvaka!

Komentari

Povezano