Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Milan siguran protiv Frosinonea, asistencija Badelja

Subota nam je donijela tri susreta 14. kola talijanske Serie A, u kojima smo vidjeli zanimljiv nogomet, ali bez rezultatskih drama kakvu su nam u petak priuštili nogometaši Monze i Juventusa.

U večernjem terminu Milan je ugostio Frosinone, a solidan nogomet u prvom poluvremenu okrunjen je pogotkom Luke Jovića u 43. minuti, te se s 1:0 Rossonera otišlo na odmor. Već nakon pet minuta igre u drugom dijelu Milan je povećao prednost, nakon što je Mike Maignan ispucao dugu loptu na suparničku polovicu, a Christian Pulišić ju primio, ušao u šeasnaesterac gostiju i preciznim udarcem prebacio vratara Stefana Turatija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 3:0 Milan je došao u 74. minuti pogotkom Fikaya Tomorija, koji je nakon jednog udarca iz kuta te povratne lopte glavom Jovića, iz peterca pospremio loptu u mrežu. Počasni pogodak za Frosinone postigao je Marco Brescianini u 82. minuti, nakon što je njegov centaršut iz slobodnog udarca preletio sve igrače te završio u Maignanovoj mreži.

Tako je Milan stigao do devete pobjede u ovoj sezoni te 29 osvojenih bodova za sigurno treće mjesto Serie A, dok Frosinone, za kojeg Karlo Lulić nije ulazio u igru, ostaje siguran u sredini tablice.

Dan je otvoren dvobojem Genoe i Empolija, koji je završio s miroljubivih 1:1. Poveli su domaćini u 37. minuti, a pogodak je udarcem s 20-ak metara nakon dodavanja Milana Badelja postigao Ruslan Malonovskyi.

Bio je to Ukrajinčev 17. pogodak izvan šesnaesterca od kad je stigao u Serie A 2019. godine. Konačnih 1:1 postavio je Matteo Cancellieri u 67. minuti glavom nakon ubačaja Viktora Kovalenka. Odličnu utakmicu za Genou odigrao je Badelj, a njegova momčad odmakla je na pet bodova prednosti od zone ispadanja, dok ae Empoli s 11 bodova na kontu nalazi tek bod iznad opasne zone.

U drugom susretu dana, Lazio je na Olimpicu ugostio Cagliari, a jedini pogodak na utakmici pao je u 8. minuti. Manuel Lazzari ukrao je jednu loptu uz gol aut liniju i u petercu pronašao Pedrija, koji ju posprema u praznu mrežu. Cagliari je od 27. minute igrao s igračem manje, kada je Antoine Makoumbou u situaciji opasnoj po gol srušio Mattéa Guendouzija i nakon intervencije VAR sobe zaradio crveni karton.

Lazio je do kraja susreta uspio držati rezultat pod kontrolom te došao do 20. boda, dok Cagliari ostaje u zoni ispadanja s 10 osvojenih bodova. Toma Bašić i 14. je put ove sezone odgledao susret svog Lazija s klupe za pričuve, dok je Marko Rog i dalje izvan stroja zbog ozljede.

Komentari

Povezano