Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Milan u polufinalu Lige prvaka nakon 16 godina

Nakon puno izgovorenih riječi ususret samoj utakmici, Napoli i Milan konačno su krenuli u akciju, izašavši na teren za uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka. Naime, i napuljsko okruženje i navijači utakmicu su opteretili s nekoliko nepotrebnih izjava: poput onih za suđenje prve utakmice ili mnogo komentara na račun Thea Hernándeza prije nekoliko dana. Dodajmo i da je u noći između ponedjeljka i utorka 200-300 navijača Napolija otišlo ispred hotela Milana kako bi skandiranjem, bacanjem bengalki i petardama ometali san igračima.

Rossoneri se su pojavili na Maradoni kao gospodari svoje sudbine, ohrabreni prošlotjednom 1:0 pobjedom. S druge strane, Partenopei su bili svjesni povijesne mogućnosti da po prvi put u povijesti dođu do polufinala Lige prvaka, te su tražili povratak u dvomeč koji je bio sve samo ne nemoguć, s obzirom na jedan pogodak minusa.

Pioli je na travnjak izveo najboljih 11 mogućih, jer jedino nije imao Zlatana Ibrahimovića. Spalletti je pak imao brojne izostanke, budući da su Kim i Anguissa bili izvan terena zbog suspenzija, čemu treba dodati i “El Cholita” Giovannija Simeonea, također odsutnog, ali zbog ozljede. Najvažniji povratak bio je onaj Victora Osimhena, koji se prvi put ove sezone susretao s Milanom jer u prethodna 3 dvoboja nikada nije bio na raspolaganju.

Za razliku od onoga što smo vidjeli prije 6 dana, Napoli je krenuo nešto opuštenije što se tiče visokog presinga u prvim minutama i nije slučajno da je stvorenih prilika bilo puno manje nego u prvoj utakmici. Najopasniji igrač bio je Matteo Politano, s dva udarca izvana, no Maignan je sve kontrolirao pogledom.
Milan ponovno najvažnije šanse stvara kroz kontre i utrčavanja Rafaela Leãa – nije slučajno što Rossoneri u 22. minuti iz njegovog proigravanja zarađuju jedanaesterac, no Olivier Giroud se dao hipnotizirati bijelom točkom i promašajem dao dodatnu nadu Napulju. Francuzu je ovo prvi promašeni jedanaesterac u karijeri u Ligi prvaka. Dodajmo kako je Meret prvi vratar koji je obranio jedanaesterac Milanu u Ligi prvaka još od Dudekove obrane Ševčenku u finalu natjecanja 2005. godine.

Nakon nekoliko minuta bilježimo novu veliku priliku za Milan, okomita lopta koja ponovno pronalazi Girouda. No udarac bivšeg napadača Arsenala i Chelseaja nogama je odbio izvanredni Meret. U 43. minuti stiže zasluženi pogodak za Piolijevu momčad. Sjajna akcija Leãa, koji preskače pola obrane Napolija počevši od vlastite sredine terena. Tu se našao Giroud, koji se napokon uspijeva iskupiti zbog promašaja, i na praktički prazan gol posprema loptu u mrežu. Ipak, moramo reći da će mnogi navijači Napolija prigovoriti na odluku poljskog suca Marciniaka, koji je odlučio ne dosuditi jedanaesterac nakon intervencije Leãa na Lozanu, koja je djelovala kao prekršaj, te se dogodila dok je na semaforu stajalo 0:0.

U drugom je poluvremenu Napoli pokušavao stvarati prilike uglavnom preko Kvaratshkelije. Milan nije zapadao u velike poteškoće, osim ponekog pokušaja Zielińskog, Lozana i Kvare. Utakmica kao da je izmakla iz ruku Napolija, do 10 minuta prije kraja, kada na ubačaj Di Lorenza s desne strane Tomori intervenira u klizanju, lopta završava na njegovoj ruci, a Marciniak opet pokazuje na točku. Kvarathskelia se pojavljuje na lopti, ali njegov penal brani Maignan! Prvi je ovo slučaj da su dvije momčadi promašile 2 jedanaesterca u istoj utakmici još od 2016. i susreta Bayerna i Atlético Madrid. Činilo se da je Napoli potpuno ispao iz igre, sve dok 1 i pol minutu prije samoga kraja kada je Osimhen dao malo nade, zabivši glavom. No, posljednja šansa završava u rukama Maignana, a nakon 4 minute sudačke nadoknade Milan je službeno u polufinalu Lige prvaka, nakon točno 16 godina, kada je do njega stigao 2007. U Napulju će mnogi žaliti što nisu uspjeli iskoristiti šanse stvorene u 180 minuta, posebno na San Siru.

Komentari

Povezano