Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Milano dobija još jednu profesionalnu ekipu. Igrat će na stadionu kojeg je izgradio Napoleon

I dok je pažnja talijanske i svjetske nogometne javnosti bila usmjerena na Derby della Madonnina i Interovo jubilarno 20. osvajanje naslova prvaka Italije, još je jedan milanski klub osvojio naslov prvaka i po prvi puta u povijesti ušao u Serie C, treći i najniži profesionalni rang talijanskog nogometa.

Riječ je o Alcione Milano, klubu osnovanom 1952. godine, koji je tijekom ovih desetljeća uglavnom bio poznat kao rasadnik milanskih talenata i klub koji se prvenstveno bavio omladinskom školom, a u sjeni velikana poput Intera i Milana, Alcione kao niti brojni drugi amaterski milanski klubovi, jednostavno nije uspjevao probiti barijeru ulaska u profesionalni nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojni su kasniji profesionalni talijanski nogometaši nosili dres Alcionea: Giuseppe Dossena, Amerigo Paradiso, Massimo Silva, Doriano Pozzato, Davide Corti, Francesco Rossi, Alessano Pistone, Niccolò Rossi, Andrea Caracciolo, Stefano Moreo, Luca Martinelli i Lorenzo Dickmann, samo su neka od imena.

Dom Alcionea je Centro Sportivo Kennedy, zapravo trening kamp s terenima s umjetnom travom, na kojima se ne može igrati Serie C, što znači kako će Alcione od sljedeće sezone svoje utakmice igrati na povijesno značajnoj Areni Civica.

Riječ je o objektu izgrađenom davne 1807. godine naredbom samog Napoleona i jednom od najboljih primjera neoklasicističke arhitekture Milana na kojem se više od 200 godina održavaju brojne kulturne, glazbene, ali i sportske priredbe.

Na Areni je prije izgradnje San Sira/Giuseppe Meazze igrao i Inter, od 1941. do 1945. Milan, a i talijanska nogometna reprezentacija na njemu je odigrala svoju prvu ikad službenu utakmicu, protiv Francuske 1910. godine. Na Areni su nastupali i Deep Purple, Joe Cocker, The Cure, Lenny Kravitz, Lou Reed, Radiohead, Rod Stewart i Sting, a od sljedeće sezone u ovom će jedinstvenom ambijentu najstarijeg europskog stadiona koji se aktivno koristi za sportske događaje, igrati i Alcione.

Komentari

Povezano