Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Nick Pope spasio Newcastle od poraza protiv Milana, Leipzig siguran kod Young Boysa

Započela je nova sezona Lige prvaka kojoj je ovo 69. izdanje otkako se osnovalo natjecanje još pod imenom Kup prvaka, odnosno 32. izdanje otkako je napravljen rebranding natjecanja koje znamo danas pod aktualnim imenom.

U terminu od 18:45 smo s dvije utakmice krenuli u novu sezonu, a jedna od najzanimljivijh ovoga tjedna općenito je bila ona između Milana i Newcastlea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan je u utakmicu ušao s tri promjene u odnosu na teški poraz od Intera u ligi pa su tako Simona Kjaera, Tijjanija Reijndersa i Christiana Pulišića zamijenili Fikayo Tomori, Tommaso Pobega i Samuel Chukwueze. Newcastle je također napravio tri promjene u odnosu na pobjedu protiv Brentforda pa smo u prvih 11 umjesto Calluma Wilsona, Harveya Barnesa i Elliota Andersona gledali Alexandera Isaka, Jacoba Murphya te Sandra Tonalija koji je dobio gromoglasni pljesak milanske publike.

Milan je puno konkretnijie ušao u susret pa smo tako od njih vidjeli u prvih 22 minute čak osam njihovih udaraca od čega šest u okvir. Rafael Leao je pokušao iz daljine u 4. minuti, na što je bio spreman Nick Pope. U 13. minuti je opet intervenirao Pope na udarac Pobege iz daljine, a onda je blokirao i udarac Chukwuezea na stativi.

Milan je nastavljao s napadima pa je tako Pope opet morao intervenirati prvo na udarac Girouda, nakon toga na udarac Rade Krunića iz daljine, a u 20. minuti i na dobar udarac glavom Thea Hernandeza nakon kornera. Tek je udarcem Rubena Loftusa-Cheeka, koji ide preko gola u 21. minuti, stalo bombardiranje Popea.

Newcastle se trgnuo u idućih nekoliko minuta te su uspjeli zadržati nešto posjeda te kreirati pokoji dobar trk, ali bez ijedne ozbiljne prilike. Najbliže tome je bio Sean Longstaff koji pada u 16 metara, međutim nije bilo tu kontakta za najstrožu kaznu.

Milan je odmah nakon toga uzvratio. Prvo su probili lijevu stranu pri čemu je Theo Hernandez uputio prizemni centaršut na Girouda, a ovaj iz teškog kuta ipak promašuje mrežu, iako smo od njega viđali da zabija iz te pozicije. Nakon toga je u karakteristični trk krenuo Rafael Leao koji je prevario jednog svog čuvara, ušao u 16 metara, prošao još dvojicu, no umjesto udarca se zapetljao u driblingu, pokušao pucati petom, no u konačnici pada na pod, lopta dolazi do Pobege kojem udarac pred gol linijom blokira branič gostiju.

Nije se ništa promijenilo ni u nadolazećim minutama jer opet je Milan bio taj s konkretnijim prilikama. Ovoga puta je Leao dignuo loptu s lijeve strane na drugu stativu gdje Chukwueze ima dobru šansu za pogodak glavom, no promašuje okvir. Do kraja poluvremena nije bilo većih šansi te je Milan morao voditi barem jednim pogotkom razlike.

U drugom poluvremenu nismo gledali onako furiozan početak kao u prvom te smo vidjeli tek bezopasne udarce Jacoba Murphya s jedne strane, odnosno Alessandra Florenzija, koji je zamijenio Calabriu na poluvremenu, s druge. Prva ozbiljnija intervencija Mikea Maignana je bila u 54. minuti kada je morao boksati opasan centaršut Murphyja koji je tražio Isaka.

U obje momčadi smo vidjeli neke izmjene sredinom drugog poluvremena pa su tako Pulišić i Reijnders ušli umjesto Chukwuezea i Pobege, dok su Wilson i Miguel Almiron zamijenili Murphya i Gordona. Upravo je Reijnders imao i jedini ozbiljan udarac u tom periodu igre.

U 74. minuti dobru šansu ima Milan. Florenzi je povukao trk i centrirao na drugu stativu za Leaa koji je uletio u prostor i pucao glavom, no promašio je okvir gola. Milan se od toga trenutka ponovno aktivirao te su bombardirali protivnički šesnaesterac loptama, no nije bilo uspjeha.

Nezgodna situacija za Milan se dogodila u 81. minuti kada je Maignan morao izaći zbog ozlijede pa je na vrata stao Marco Sportiello, dok je već ranije zbog umora Loftus-Cheek morao izaći, a zamijenio ga je Yunus Musah.

Do kraja utakmice je Milan pokušavao kreirati opasniji napad, ali nije bilo toliko izraženih šansi kao što ih je bilo kroz čitavi ogled. Dapače, čak su u 95. minuti domaći navijači proživjeli šok kada je Longstaff opalio po golu s nekih 18 metara, a Sportiello brani udarac pod gredu.

Milan će žaliti za ovom utakmicom u kojoj su imali 25 udarac i xG od 2.08, no intervencije Popea su omogućile Newcastleu da dođe do prvog boda u Ligi prvaka još od sezone 02/03.

U drugom susretu smo gledali švicarski Young Boys te njemački RB Leipzig gdje su gosti slavili rezultatom 3:1. Young Boysi su ušli poprilično otvorenog garda u susret s favoriziranim gostima, no gosti su poveli u 3. minuti iz kornera kada je David Raum pronašao Mohameda Simakana.

Young Boysi su brzo izjednačili jednom fantastičnom akcijom koju je okrunio Meschack Elia lijepim pogotkom s ruba 16 metara.

U drugom poluvremenu je Leipzig imao znatno više udaraca i opasnih šansi, a nije im dosuđen ni izgleda čisti jedanaesterac čak niti nakon intervencije VAR-a. Ipak, do drugog pogotka su došli tek u 73. minuti kada Xavier Schlager puca iz daljine te uz pomoć blagog dodira lopta taman uzima smjer kojim odlazi u mrežu za vodstvo gostiju.

Gol za konačnih 3:1 je u 92. minuti postigao slovenski wonderkid Benjamin Šeško. Benjamin Henrichs je zaustavio napad domaćih, povukao loptu kroz svoj dio terena i gurnuo ju u prostor za Šeška koji u prilici 1 na 1 s golmanom ne propušta potvrditi pobjedu gostiju.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano