Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mili Poljičak do polufinala Zlatibora; Dodig izgubio u Lisabonu

Polovičan uspjeh ostvarili su hrvatski tenisači u mečevima koji su se odigrali u petak. Mili Poljičak je nastavio sjajan niz na ITF razini slavljem nad Markom Topom dok je Matej Dodig ipak zaustavljen u drugom kolu Lisabona. Osječanina je po drugi put ove godine pobijedio Zsombor Piros.

Ponovno Poljičak nije najbolje otvorio meč te je dopustio Nijemcu da se odvoji u prvom setu. Ovaj put se nije uspio vratiti nakon velikog zaostatka te je prvi set sa 6:2 osvojio Topo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom su obojica tenisača držala svoje servise do 5:5. Jedine break prilike viđene su kod vodstva 3:2 Topu kada Poljičak uspijeva izvući gem. Imao je i Poljičak svoje prilike kod 4:4, no nije iskoristio ukupno tri break prilike te je Topo uspio stići do vodstva. Međutim, Poljičak je nastavio s dobrom igrom; osvaja tri gema u nizu za 7:5 i odlazak u treći set.

Tamo je prvi break viđen kod rezultata 3:3. Tada je na servisu Nijemca Poljičak iskoristio prvu break priliku za 4:3. Potvrdio je break nakon čega je i Topo uspio smanjiti na 5:4. Činilo se kako će Splićanin nakon toga zaključiti meč, pogotovo nakon vodstva 30:0 na svom servisu. Nije to uspio te je vratio Nijemca u meč. No, već u idućem gemu Poljičak ponovno radi break i dolazi do novog servisa za meč. Ovaj put ga uz spašenu break loptu i koristi za 18. pobjedu u nizu na ITF razini. Za 19. pobjedu i plasman u finale Zlatibora igrat će protiv Tommasa Compagnuccija, 488. tenisača svijeta.

Dodig ipak nije bio uspješan u Lisabonu unatoč tome što je prvi set osvojio sa 6:3. U drugom je poveo s 1:0 te je imao i break prilike za 2:0, no nije ih iskoristio te je to uzrokovalo i potpuni raspad. Do kraja meča je osvojio samo dva gema te je upisao poraz rezultatom 6:3, 2:6, 1:6. Treba naglasiti kako je Dodig meč protiv Pirosa igrao u dvorani zbog velikih problema s vremenom u Portugalu.

Osječanina sada čekaju kvalifikacije za turnir u Bragi koje bi trebale početi u nedjelju.

Komentari

Povezano