Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mili Poljičak i Mate Pavić donijeli odlučujući bod protiv Litve; Hrvatska u veljači u borbi za TOP 16

U subotu je Hrvatska krenula po treći bod koji bi on donio prolazak u kvalifikacije za grupnu fazu najvišeg ranga Davis Cupa. U ogledu protiv Viliusa Gaubasa i Edasa Butvilasa su do ključnog boda stigli Mate Pavić i Mili Poljičak. Dvojica Splićana slavila su s 2-1 u setovima.

Početak meča bio je izjednačen te su se do 3:3 oba para uhodavali u meč. Tada ipak podižu razinu Poljičak i Pavić te rade break kojeg čuvaju do kraja seta za 6:4 i vodstvo od 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga dionica je krenula pritiskom na servisu Litavaca, no dvije ponuđene prilike Poljičak i Pavić nisu iskoristili. U gemu koji je slijedio mučio se i hrvatski par; gem je stigao do izjednačenja, ali i drugi gem je prošao bez gubitka početnog udarca. Zatim su Litavci sigurno sačuvali svoj servis da bi u četvrtom gemu Poljičak napravio tri velike pogreške kojima je pomogao Gaubasu i Butvilasu da stignu do svog prvog breaka u meču.

Prednost su Litavci dodatno povećali novim breakom, ovaj put na Pavićevom servisu te su tako došli na gem od odlučujućeg seta. Nisu imali problema sa zaključivanjem seta na svom servisu te su bez izgubljenog poena stigli do 6:1 i odlaska u treći set.

Ponovno su pronašli ritam u trećem setu Pavić i Poljičak te su prva dva gema na svom početnom udarcu osvojili bez problema, a zatim su u četvrtom gemu seta stigli do breaka iskoristivši treću break loptu. U tome im je pomogao i Gaubas koji je na trećoj break prilici napravio dvostruku pogrešku.

Nakon toga su oba para držala svoje servise do 5:3 te je tada na red došao Pavić da svom početnom udarcu pokuša završiti meč. U tome je i uspio te su tako Pavić i Poljičak upisali pobjedu sa 6:4, 1:6, 6:3. Tako su izborili kvalifikacije za glavnu skupinu Davis Cupa gdje su im trenutno mogući protivnici sve ekipe koje završe posljednje u svojoj skupini te ekipe koje su kroz Davis Cup skupinu jedan izborili prolaz u kvalifikacije.

Nakon Pavića i Poljička na teren bi trebali Gaubas i Duje Ajduković, no moguće je da dođe do promjene u sastavima obje momčadi. Meč će zbog pravila Davis Cupa sigurno biti odigran.

Komentari

Povezano