Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mili Poljičak nastavlja nizati pobjede; preko TOP 200 igrača ušao u drugo kolo Genove

Mili Poljičak ne prestaje s pobjedama na koju god razinu došao. U utorak je tako nakon uspješno apsolviranih kvalifikacija ostvario i pobjedu u prvom kolu. Dominantnom predstavom je svladao Andreu Pellegrinija, 170. tenisača svijeta, s 2-0 u setovima.

Prvi set donio je sigurnu igru Poljička na početnom udarcu sve dok nije napravio break. Odmah po oduzetom servisu, ne uspijeva potvrditi break te se Pellegrino vraća u set. No, Splićanin je kroz cijeli set bio bolji na primanju servisa te kod 5:4 dolazi do tri set lopte. Ne koristi ih ponajviše zbog lošeg odabira udaraca. Međutim, ni to nije srušilo Poljička koji je prije ovog meča imao 12 uzastopnih pobjeda. Tako je kod 5:5 uspješno prošao kroz razgovore sa supervisorom i sudcem koji su više puta mijenjali odluku o ishodu poena na 15-15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je as servis upisan Poljičku koji i nakon toga s dva dobra servisa osvaja gem. Gem nakon toga bez izgubljenog poena radi break za 7:5.

U drugom setu samo je nastavio s dobrom igrom te ponovno kod vodstva 2:1 radi break, ali ovaj put ga potvrđuje svaki put do kraja meča. Do završetka susreta Poljičak je stigao i do novog breaka te je tako sa 7:5, 6:2 izborio plasman u drugo kolo.

Poljičku je ovo 13. pobjeda u nizu. Svoju 14. tražit će protiv ovogodišnjeg povratnika tenisu, Martina Kližana, a njegov meč je na rasporedu ne prije 18 sati.

Komentari

Povezano