Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mili Poljičak pokorio Maribor za četvrti naslov u karijeri

Hrvatski tenisač u najboljoj formi, Mili Poljičak, upravo je osvojio svoju treću ITF titulu sezone. Splićanin je u finalu turnira u Mariboru sa 6:4, 6:2 svladao domaćeg tenisača Filipa Jeffa Planinšeka.

20-godišnji Hrvat je opravdao status velikog favorita s obzirom da se njegov današnji protivnik nalazi izvan društva 1000 najboljih tenisača na ATP ljestvici te je došao do vrijednog trijumfa. Poljičak je u meču izgubio samo jedan servis gem, dok je protivniku oduzeo po dva u svakom od setova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za osvajača juniorskog Wimbledona iz 2022. godine je ovo bilo šesto ovosezonsko finale i treći naslov nakon što je krajem lipnja osvojio ITF turnir u Monastiru, a sredinom srpnja premijerni ITF turnir u Umagu. Prethodno je, prije dvije godine, osvojio ITF u Monastiru što mu je do 2024. bila jedina profesionalna titula. Prije današnje, sve tri titule su mu bile iz serije M15 (nagradni fond 15.000$), dok je u Mariboru osvojio svoj prvi turnir iz serije M25 (nagradni fond 25.000$).

Nastavak je ovo odličnog ljeta za mladog Hrvata koji je uz te tri titule igrao još jedno finale u Monastiru, odigrao fantastičan meč protiv Lorenza Sonega u prvom kolu Croatia Opena u Umagu u kojem je pao tek u tiebreaku trećeg seta s 11-9 te je prošao kvalifikacije za Challenger u Liberecu. Kada mu se sljedećeg tjedna pridodaju bodovi osvojeni u Sloveniji, Poljičak će doći na prag povratka u TOP 400, a donedavno je bio i izvan društva 800 najboljih tenisača svijeta.

Komentari

Povezano