Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mili Poljičak poražen u finalu Monastira

Nakon devet pobjeda u nizu u tuniškom Monastiru, Mili Poljičak je u nedjelju ipak zaustavljen u finalu. Porazio ga je Ilija Simakin s 2-1 u setovima.

Prvi set bio je potpuno izjednačen te niti jedan tenisač na svom servisu nije dopustio break priliku. To je značilo da se set odlučivao u tie-breaku gdje je Poljičak napravio razliku s četiri uzastopno osvojena poena nakon zaostatka 3-4. Tako je s 7-4 došao do vodstva od 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj dionici igre Splićanin je pao u igri te je Simakin došao do prednosti od 5:0 nakon čega Poljičak ipak smanuje na 5:1, no odmah u idućem gemu gubi svoj servis za gubitak seta sa 6:1.

U trećem setu je Poljičak u prvom gemu došao do break lopte koju Rus uspješno spašava te se do 3:2 za Rusa igra bez breaka. Simakin tada podiže razinu igre i radi break Splićaninu te ga i potvrđuje za 5:2. Uspio je Poljičak smanjiti na 5:3, ali Simakin je bio neumoljiv te je bez problema zaključio meč za osvajanje titule rezultatom (4)6:7, 6:1, 6:3.

Splićanin je tako propustio priliku vratiti se među 500 najboljih tenisača svijeta, no iduću priliku za to će imati u Umagu gdje od ponedjeljka počinje ITF 15k turnir koji je priprema za Plava Laguna Open.

Komentari

Povezano