Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mili Poljičak predajom do finalnog kola kvalifikacija u Genovi; Serdarušić uspješan u Austriji

Nedjelja osim finala na Challenger razini znači i početak kvalifikacija za istu razinu. Tako je u Italiji nastupio Mili Poljičak dok je Nino Serdarušić svoj turnir započeo u Tullnu. Njih dvojica su ostvarila polovičan uspjeh; Poljičak je stigao do 11. uzastopne pobjede, a Serdarušić je upisao poraz od 2-1 u setovima.

Poljičak je u Genovi grao protiv 36-godišnjeg Ukrajinca Volodymyra Uzhylovskyija. Poljičak je osvojio prvi set napravivši break pri vodstvu 5:4. U drugom je poveo s 2:1 te mu je tada Ukrajinac predao. Tako je Splićanin prošao u finalno kolo kvalifikacija gdje igra protiv Giovannija Oradinija, 429. tenisača svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serdarušić je u Tullnu imao nešto teži zadatak. Za protivnika je imao Sebastiana Sorgera, 18-godišnjeg Austrijanca. S obzirom na to da Serdarušić muku muči s formom ove godine očekivalo se kako će ovo biti težak meč za njegi. Prvi set je osvojio sa 6:3 da bi mu u drugom Sorger prepustio samo jedan gem te tako odveo meč u odlučujući set.

Tamo kod 2:1 break radi Serdarušić, no ne uspijeva ga potvrditi. Međutim, Sorger nakon toga ponovno gubi svoj početni udarac. Ovaj put u gemu s osam deuceva Serdarušić uspijeva potvrditi break te dolazi na gem od pobjede. Taj osvojeni gem pomogao je da u potpunosti slomi Sorgera. Kod 5:2 radi novi break te dolazi do pobjede 6:3, 1:6, 6:2 i prolaza u finalno kolo kvalifikacija gdje čeka pobjednika meča između Blaža Role i Antona Matusevicha.

Finalna kola kvalifikacija na rasporedu su u ponedjeljak.

Komentari

Povezano