Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mili Poljičak preokretom do polufinala Monastira

Turnir u Monastiru je za mlade hrvatske tenisače izuzetno uspješan. Matej Dodig je ove sezone osvojio jednu titulu u Tunisu dok je Mili Poljičak u Monastiru došao do svoje prve u karijeri. Sada Splićanin lovi svoju drugu u pojedinačnoj konkurenciji, a u petak se teškom mukom probio do polufinala. Svladao je Alana Magadana s 2-1 u setovima.

Izgubio je Poljičak prvi set sa 6:4 iako je imao četiri neiskorištene break prilike. Tri su došle u jednom gemu, kod vodstva 3:2, a četvrta je došla kada je Meksikanac servirao za set. Magadan je sve to izvukao i osvojio prvu dionicu igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom drugog seta Poljičak se opet našao u breaku zaostatka. Ipak, rebreak je napravio odmah te se u potpunosti sabrao. Do kraja meča Magadanu nije ponudio niti jednu break priliku, a drugi set je osvojio oduzimanjem servisa bez izgubljenog poena. Tako je sa 6:4 odveo meč u treći set.

Tamo smo vidjeli ukupno tri break lopte. Prve dvije imao je Splićanin kod vodstva tri dva, a ona treća, ključna, došla je na Magadanovom servisu za ostanak u meču. Tu Meksikanac nije mogao spasiti te se Poljičak sa 4:6, 6:4, 7:5 plasirao u polufinale. Splićanin je kroz cijeli meč servirao odlično te je upisao čak 18 as servisa.

U polufinalu Poljičak će igrati protiv pobjednika meča između Pietra Marina i Amra Elsayeda. Poljičak je najbolje rangiran igrač u ždrijebu te se Splićanin sigurno može nadati novoj tituli u pojedinačnoj konkurenciji.

Komentari

Povezano