Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mili Poljičak prošao u Sloveniji, Dodig bio na korak od pobjede pa izgubio u Todiju

Nekoliko hrvatskih tenisača bilo je aktivno u srijedu, a prvi su svoje mečeve završili Matej Dodig, Mili Poljičak te Nikola Bašić Dok je Dodig u Italiji igrao svoj drugi meč tjedna u pojedinačnoj konkurenciji, Poljičak i Bašić su tek otvorili turnir u Mariboru. Mladi Osječanin je upisao poraz od 2-1 u setovima, a Splićanin protiv talijanskog kvalifikanta nije imao previše problema.

Dodig je u Todiju meč drugog kola igrao protiv iskusnog Lorenza Giustina. Talijan koji je na ATP ljestvici 286. prvi je set protiv Osječanina izgubio sa 6:4. U drugom su također bili izjednačeni, no Dodig je bio taj koji je propustio veliku priliku. Kod 4:4 ne koristi tri break prilike te na kraju set gubi u tie-breaku. Pokazalo se to kobno za mladog Hrvata koji je u trećem setu ostao samo na jednom gemu. Tako je upisao poraz rezultatom 6:4, (4)6:7, 1:6. Dodig ipak ne završava svoj turnir u Todiju s obzirom na to da je izborio četvrtfinale parova s Hynekom Bartoňom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljičak je svoj prvi meč na turniru u Mariboru odigrao u utorak u konkurenciji parova s Nikolom Bašićem. Njih dvojica su lakoćom izborili četvrtfinale te su se tako obojica dobro pripremili za mečeve u singlu.

Poljičak je meč protiv Filippa Moronija odradio bez ikakvih problema. U prvom setu je 23-godišnjem Talijanu prepustio samo jedan gem dok je drugi osvojio sa 6:3. U drugom kolu ga čeka Daniel Pátý koji je na otvaranju turnira svladao Ninu Serdarušića s 2-1 u setovima.

Bašić je, s druge strane, imao znatno teži zadatak. Igrao je protiv Brazilca Matheusa Pucinellija de Almeide, 314. tenisača svijeta koji je u Južnoj Americi bilježio dobre rezultate na Challenger razini. Bašić je Almeidi pružio dobar otpor te je meč odveo i u treći set. Na kraju je kvaliteta prevladala te je Almeida upisao pobjedu rezultatom 6:3, 1:6, 6:1.

Osim ove trojice koji su već odigrali svoje mečeve, kasnije kroz dan će meč prvog kola odigrati i Josip Šimundža u Austriji. Splićanin će igrati protiv domaćeg kvalifikanta Manuela Lazića.

Komentari

Povezano