Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mili Poljičak svladao Bašića u hrvatskom finalu ITF Umaga

Mili Poljičak je nakon dva seta svladao Nikolu Bašića i osvojio ITF Umag. Poljičak se u hrvatskom finalu pokazao kao bolji tenisač te zasluženo došao do druge titule u tri tjedna. Konačan rezultat bio je 7:5, 7:6 (3).

U prvom setu je Poljičak prvi došao do breaka prednosti i poveo 4:2. No, Bašić se brzo vratio i izjednačio na 4:4. Poljičak ubrzo još jednom oduzima servis Bašiću te sa 7:5 privodi set kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bašić je bolje ušao u nastavak meča i brzo poveo 3:1. Poljičak je tada nanizao tri gema i ponovno vratio stvari u egal. Kako do kraja seta više nije bilo oduzimanja servisa, odluka je pala u tie-breaku.

Tamo se bolje snašao Poljičak koji je sa 7:3 osvojio naslov. Poljičak je tako u posljednja tri tjedna osvojio titulu u Monastiru i Umagu te igrao još jedno finale u Tunisu. Time si je osigurao i pozivnicu za glavni turnir Plava Laguna Croatia Opena. Osim toga, slijedi mu i veliki skok na ATP ljestvici gdje će popraviti svoj plasman za više od sto mjesta te doći među 500 najboljih tenisača.

Komentari

Povezano