Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mili Poljičak u Genovi do 12. uzastopne pobjede i glavnog ždrijeba; Serdarušić izgubio u Austriji

Mili Poljičak i Nino Serdarušić su u u ponedjeljak bili aktivni u finalnom kolu kvalifikacija na Challengerima u Italiji i Austriji. Poljičak je svladao domaćeg predstavnika Giovannija Oradinija dok je Serdarušić ostao kratak za nastup u glavnom ždrijebu Tullna. Svladao ga je Blaž Rola, Slovenac s kojim je prošle godine osvojio Umag.

Poljičak je protiv Oradinija bio blagi favorit prije ulaska u meč, ponajviše zbog svoje trenutne forme. Prije ogleda s Talijanom bio je na 11 uzastopnih pobjeda, a svoj učinak je u Genovi dodatno podebljao. U prvom setu je ključni break napravio kod vodstva 4:3 nakon čega je sigurno odservirao za prvi set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom je dva puta mora oduzimati servis Talijanu. Prvi put je do prednosti stigao kod 3:3 da bi onda propustio iskoristiti 40-15 na svom servisu. Međutim, već kod 4:4 ponovno radi break, a ovaj put nije imao problema na svom početnom udarcu. Bez izgubljenog poena koristi servis za meč za pobjedu 6:3, 6:4 i plasman u glavni ždrijeb Challenger 125 kategorije.

Serdarušić je protiv Role odigrao dva identična seta. U oba seta Serdarušić je bio taj koji je prvi došao do breaka, a zanimljivo je da se to dogodilo oba puta kod 3:3. Unatoč tome, nakon oduzimanja početnog udarca, Serdarušić bi se ugasio. Rola je u oba navrata nanizao tri uzastopna gema čime je ostvario pobjedu 6:4, 6:4.

Osim Poljička i Serdarušića, danas će na terene Luka Mikrut i Matej Dodig. Mikrut će nastupiti u Tullnu dok Dodiga čeka prvo kolo Istanbula.

Komentari

Povezano