Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mili Poljičak u Mariboru došao na korak od titule karijere

Mili Poljičak se u subotu plasirao u finale ITF 25k turnira u Mariboru. Matheus Pucinelli de Almeida predao mu je meč u trećem setu te je tako poslao Splićanina u svoje najveće ITF finale u karijeri.

Poljičak u prvom setu dolazi do breaka prednosti kod 3:3 te isti potvrđuje samo jednom. Značilo je to da je propustio iskoristiti servis za set. Unatoč tome, Poljičak je na koncu osvojio prvu dionicu igre, s 7-5 u tie-breaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom se igralo bez oduzimanja servisa sve do 5:4 za Almeidu. Tada Brazilac oduzima servis Splićaninu i odvodi meč u treći set.

Tamo Poljičak radi dva breaka. Prvi kod 0:0, a drugi kod 3:1. Kod 4:1 je Poljičak stigao i do 30:0, ali tada je Almeida odlučio predati meč. Tako je 20-godišnji Splićanin izborio svoje drugo najveće finale u karijeri. Dosad mu je najveće finale bilo ono na Challengeru u Zagrebu gdje ga je porazio Filip Mišolić.

Za titulu karijere Poljičak će igrati protiv Filipa Jeffa Planinšeka, domaćeg tenisača koji je trenutno 1156. na svijetu, no ove sezone je već ostvario pobjedu protiv Kamila Majchrzaka, jednog od uspješnijih igrača na ovogodišnjim Challengerima.

Komentari

Povezano