Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mili Poljičak u novom četvrtfinalu Monastira

Nakon prošlog tjedna i osvajanja naslova u tuniškom Monastiru, vratio se Mili Poljičak na “mjesto nesreće” i ovoga tjedna, a bilježi i slične rezultate. U četvrtak je pobjedom protiv Tiaga Silve s 2-0 u setovima izborio svoje mjesto među osmero najboljih u Tunisu.

Već je početak dvoboja pokazao zašto je Splićanin favorit u meču. Portugalcu je oduzeo servis kod vodstva 2:1, a zatim je break i potvrdio za odvajanje na 4:1. Uspio se Silva vratiti na 4:3 te je imao i dvije gem lopte za potpuno izjednačenje, no nakon dugog geme Poljičak je iskoristio svoju četvrtu break priliku kojom je izborio servis za set. Zaključivanje seta nije prošlo glatko. Imao je Silva tri vezane break prilike, ali pronašao je Splićanin mirnoću, spasio sve tri te iskoristio svoju prvu set loptu za 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu ponovno Poljičak rano dolazi do breaka te se ne osvrće do kraja. Spasio je obe break prilike koje je Portugalac imao te je na kraju upisao pobjedu rezultatom 6:3, 6:4.

Nastavlja se tako Poljičak uspinjati na ATP ljestvici, a posebno dobar je na onoj za NextGen tenisače gdje se trenutno nalazi na 30. poziciji. Osim njega, među 30 se nalaze i Matej Dodig, Luka Mikrut te Dino Prižmić. Poljičak će uspon prema vrhu nastaviti u četvrtfinalu gdje čeka pobjednika meča između Mikhaila Gorokhova i Cyrusa Mahjooba.

Komentari

Povezano