Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mili Poljičak u reprizi monastirskog finala izborio plasman u drugo kolo Challengera u Francuskoj

Monastir, 22. siječnja 2023. godine. Igralo se tada finale ITF 15k turnira, a akteri su bili Mili Poljičak i Robin Bertrand. Taj meč značajan je bio za Poljička jer mu je pobjeda u tom meču donijela prvi profesionalni naslov u pojedinačnoj konkurenciji. A sada, skoro dvije godine kasnije, isti akteri sreli su se na jačem turniru, u prvom kolu Challengera u Roanneu gdje je ponovno pobjednik bio Splićanin, ovaj put s 2-0 u setovima.

Već se na startu meča vidjelo koliko je Poljičak kvalitetniji igrač. Eskpresno, uz samo tri izgubljena poena stigao je do prednosti od 3:0. Tu prednost je dodatno povećao krajem seta kada je Bertrandu po drugi put oduzeo početni udarac. Tako je sa 6:2 stigao do vodstva od 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set donio je nešto izjednačeniji meč. Nije bilo break prilika sve do 12. gema seta. Tada je do jedine prilike u drugoj dionici stigao Poljičak. Ta break lopta ujedno je bila i meč lopta koju je Splićanin iskoristio pametno odigranim poenom. Značilo je to i pobjedu Poljička sa 6:2, 7:5 i plasman u drugo kolo Challengera.

Tamo bi mogao imati lijepu šansu za četvrtfinale. Naime, Splićanin u drugom kolu čeka pobjednika meča između Vitaliya Sachka i Davida Jorde Sanchisa, dvojice kvalifikanata.

Komentari

Povezano