Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mili Poljičak u spektakularnom meču izgubio od Sonega u tiebreaku trećeg seta

Posljednji meč drugog dana Plava Laguna Croatia Opena u Umagu na Stadionu Goran Ivanišević su odigrali Mili Poljičak i Lorenzo Sonego. Nažalost po domaće navijače, Splićanin nije uspio iznenaditi Talijana te je uz odličan otpor izgubio sa 6:2, 6:7 (2), 7:6 (9).

Osvajač juniorskog Wimbledona iz 2022. godine je u prvom setu igrao onoliko koliko ga je servis služio. Nažalost, uspio je u teren ubaciti 43% prvog servisa, dok je na drugi osvojio svega 6/17 poena što ni u kojem slučaju nije bilo dovoljno za zaprijetiti mnogo iskusnijem Talijanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Set je bio u egalu do 2:2, a onda Sonego osvaja četiri gema u nizu pa dolazi do prvog seta. Treba istaknuti kako je 54. tenisač svijeta servirao odlično o čemu dovoljno govori 80% ubačenog prvog servisa i 14/16 osvojenih poena nakon ubačaja.

Sredinom drugog seta je Poljičak “ušao u zonu” te je fantastičnom igrom došao do vodstva od 5:2. Kod 5:3 je imao set loptu, no katastrofalno odigranim smashom je propustio ogromnu priliku.

Taj propust je ubrzo došao na naplatu jer mu je Sonego oduzeo servis te nakon toga izjednačio na 5:5. Kod tog rezultata je Poljičak spasio break loptu, dok je kod vodstva od 6:5 imao set loptu, no dosta nesretno loptica odskače i prilika odlazi u zaborav.

O pobjedniku drugog seta je odlučio tiebreak, a u njemu je briljirao 20-godišnji Hrvat koji ga je osvojio s uvjerljivih 7-2 za izjednačenje na 1-1 u setovima i erupciju oduševljenja na tribinama.

U odlučujućem setu su oba tenisača rutinski osvajala svoje servis gemove pa smo ponovno gledali tiebreak. U trinaestoj igri je Sonego imao prednost od 5-2 uz dva mini-breaka, ali Poljičak s četiri uzastopno osvojena poena prelazi u vodstvo i dolazi do meč lopte. Nju je Sonego spasio sjajnim servis winnerom.

Nakon toga je Poljičak spasio meč loptu kod 7-6 i 9-8 za Sonega, dok je kod 8-7 za Poljička Talijan winnerom uz samu liniju spasio meč loptu. Sonego je prvi došao do meč lopte na svoj servis i to nakon briljantnog winnera, a iako je jedva stajao na terenu, uspio je odservirati za kraj i pobjedu od 11-9 u tiebreaku trećeg seta.

Komentari

Povezano