Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mili Poljičak ušao u drugo uzastopno polufinale Monastira

Čini se kako tvrda podloga tuniškog Monastira leži Miliju Poljičku koji se u petak probio u svoje drugo uzastopne polufinale ITF turnira. Igrao je protiv Mikhaila Gorokhova, 20-godišnjeg Rusa kojeg je svladao s 2-0 u setovima.

Meč se otvorio s dva teška gema na početnom udarcu obojice tenisača. Poljičak ipak nije ponudio break loptu dok ih je Rus morao spasiti čak četiri. Zatim se do 3:2 za Splićanina igralo bez prilika, a tada Poljičak napokon oduzima servis Gorokhovu i stvara prednost u setu koju ne gubi. Prvu dionicu igre osvojio je sa 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno je Splićanin u prvom gemu drugog seta propustio break loptu, a zatim je na prvom svom servis gemu morao spasiti i jedine break prilike Gorokhova. Nakon spašavanja, u idućem gemu oduzima servis Rusu i otvara si put prema polufinalu. Do kraja seta još je jednom oduzeo servis Gorokhovu te je došao do pobjede 6:3, 6:2.

Plasirao se tako u polufinale gdje ga čeka Španjolac Gabriel Elicha Navas, 1321. tenisač svijeta. Poljičak bi u slučaju osvajanja titule u Monastiru izborio povratak u društvo 500 najboljih tenisača.

Komentari

Povezano