Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Minimalno slavlje Real Sociedada, Betis i Getafe remizirali

Real Sociedad je skočio na peto mjesto u La Ligi nakon tijesne 1:0 pobjede nad ugroženom Mallorcom, produžujući impresivan međusobni rekord domaćina na samo jedan poraz u njihovih posljednjih 11 susreta (9 pobjeda, 1 remi).

Nakon najgoreg početka od devet utakmica u najvišem rangu španjolskog nogometa još od sezone 2005/06, Mallorca je doputovala u Donostiju svjesna da im je potrebna pozitivna predstava protiv Reala koji postiže mnogo golova. Gosti su sjajno krenuli u utakmicu, s impresivnih prvih 20 minuta, kada je Cyle Larin vidio kako su mu dva rana napada briljantno zaustavljena od strane domaćeg vratara Álexa Remira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalni što su još uvijek “na nuli”, domaćini su postupno rasli u utakmici kako je prvo poluvrijeme odmicalo, ali prilike su bile rijetke, s Carlitosom Fernándezom koji je neprecizno prebacio prečku iz blizine. Real je nastavio uspostavljati svoju dominaciju kako se poluvrijeme bližilo kraju, ali obrana Mallorce ostala je čvrsta i otišlo se na odmor bez golova.

Nakon što su postigli čak 12 golova na svoje posljednje tri utakmice na domaćem terenu, Bijelo-plavi su izašli nakon odmora odlučni pronaći prolaz do gola. No, opet je Mallorca prva zaprijetila, pa su domaćini opet bili zahvalni Remiru koji je sjajno obranio niski udarac Danija Rodrígueza. Neobeshrabreni Real je napokon pronašao put do gola nakon malo više od sata igre, kad je Brais Méndez snažno zabio glavom nakon asistencije Takefuse Kube.

Domaćini su mislili da su udvostručili svoju prednost samo tri minute kasnije preko Mikela Oyarzabala, ali španjolski sudac je poništio njegov pokušaj zbog rubnog zaleđa. To je postavilo uzbudljivu završnicu, i unatoč nizu poluprilika za Mallorcu, momci Imanola Alguacila su ostali čvrsti i osigurali zaslužena tri boda, produživši svoj impresivan niz na pet pobjeda u šest utakmica u svim natjecanjima. Što se tiče gostiju, željeti će se vratiti protiv Getafea idućeg vikenda nakon što su osvojili samo jednu pobjedu iz svojih prvih 10 utakmica u ligi.

Unatoč dvama ranim golovima koji su obećavali drugačiji ishod, Getafe i Betis odigrali su relativno nezanimljivu utakmicu i završili s 1:1. Rezultat znači da Madriđani sada nemaju pobjedu u pet ligaških utakmica (4 remija, 1 poraz), dok Andalužani ostaju neporaženi u isto toliko utakmica (1 pobjeda, 4 remija).

Betis je imao idealan početak, postigavši pogodak već nakon 57 sekundi igre kada je precizna lopta Borje Iglesiasa omogućila Marcu Roci da probije obranu i savršeno pošalje loptu iza Davida Sorije. Međutim, iako su igrači Manuela Pellegrinija kontrolirali susret u ranim fazama, nisu uspjeli sačuvati svoje vodstvo i ubrzo su primili gol. Diego Rico, očigledna prijetnja s lijevog krila, poslao je savršeni centaršut u šesnaesterac gdje je loptu glavom pogodio Borja Mayoral, čiji je izjednačujući pogodak bio peti gol u njegovih posljednjih osam nastupa.

Iako su prvih 20 minuta bile dinamične i s mnogo prilika, intenzitet utakmice brzo je splasnuo, a ostatak igre bio je čvrst, s malo prilika za postizanje golova i mnogo prekršaja – vidjeli smo čak šest žutih kartona samo u posljednjih 10 minuta prvog poluvremena. Betis je bio momčad više vrijedna spomena, iako je Getafe pokazao nekoliko zanimljivosti preko Masona Greenwooda i Jaimea Mate. Na kraju, izjednačeni rezultat na poluvremenu bio je pravedan za obje momčadi.

Drugo poluvrijeme je počelo kao što je završilo i prvo, s obje momčadi koje su se borile da stvore probleme u zadnjoj trećini terena. Getafe je izgledao malo opasnije, ali nije uspio pronaći preciznost u svojim udarcima. Domaći su pokušali dodati dodatni zamah slanjem Carlesa Aleñe i Juanmija Latase u igru sredinom drugog poluvremena, ali bez uspjeha.

Pokušaj Isca koji je zamalo promašio gol i promašaj iz blizine Borje Mayorala možda su bili najvažnije prilike nakon poluvremena, ali na kraju su Los Azulones i Los Verdiblancos bili prisiljeni zadovoljiti se remijem. Ovaj rezultat ne pomaže ni jednoj strani dok pokušavaju napredovati na tablici, i bit će razočarani svojom izvedbom, posebno nakon brzog početka.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano