Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Miran dan na US Openu obilježile pobjede favorita uz odlazak u mirovinu dvojice bivših TOP 10 tenisača

Za razliku od trećeg dana posljednjeg Grand Slama sezone, četvrti dan na US Openu je protekao poprilično mirno uz tek poneko mini-iznenađenje.

Krenimo od prvog nositelja i branitelja naslova, Carlosa Alcaraza. On je uz tek ponešto problema u trećem setu ipak s 3-0 svladao Južnoafrikanca Lloyda Harrisa za plasman u treće kolo turnira. Po setovima je bilo 6-3 6-1 7-6, a sada ga u sljedećem kolu očekuje sraz protiv Britanca Daniela Evansa koji je s 3-1 u setovima svladao Nizozemca Botica Van De Zandschulpa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinoć su nastupila još dva bivša osvajača ovog turnira – Andy Murray i Stanislas Wawrinka. I dok je Švicarac pobjedom od 3-1 u setovima nad Tomasom Martinom Etcheverryjem postao drugi najstariji tenisač koji je izborio treće kolo US Opena u Open eri, Andyja Murraya je zaustavio Grigor Dimitrov s 3-0 u setovima. Britanac je meč okončao s čak 45 neprisiljenih pogrešaka.

Pretjeranih problema nisu imali ni šesti nositelj Jannik Sinner kao ni osmi nositelj Andrey Rublev. Sinner je u talijanskom derbiju pomeo Lorenza Sonega s 3-0 u setovima, dok je Rublev s 3-1 bio bolji od Gaela Monfilsa.

Uspješni su bili i sljedeći nositelji – Alexander Zverev, Alex De Minaur, Cameron Norrie te Nicolas Jarry, a jedini koji je ”omanuo” je Hubert Hurkacz kojeg je s 3-0 u setovima eliminirao 21-godišnji Britanac Jack Draper.

Za kraj pregleda muškog dijela turnira moramo izdvojiti i oproštaj Johna Isnera koji je porazom od sunarodnjaka Michaela Mmoha završio karijeru. Iako je imao prednost od 2-0 u setovima, Isner je ipak poražen s 3-2. Poetski je da je baš posljednji set njegove karijere odlučen u tiebreaku kojeg je izgubio s 10-7. Amerikanac se oprostio sa 16 pojedinačnih ATP titula, osam u parovima i s dvobojem kojeg ćemo vječno pamtiti, onim najduljim protiv Mahuta na Wimbledonu.

Porazom u mješovitim parovima s Coco Gauff, od tenisa se umirovio i Jack Sock. On će sada igrati ”pickleball”, a tenisku karijeru je okončao s četiri ATP titule i osmim mjestom na ATP ljestvici kao najboljim plasmanom.

Daniil Medvedev s 3:1 u setovima bio je bolji od Australca Christophera O’Connella, iako se tokom cijelog meča mučio s prvom servisom i upisao čak 10 dvostrukih pogrešaka.

Što se ženskog dijela turnira tiče, nositeljice su također odradile posao. Druga tenisačica svijeta, Aryna Sabalenka, Britanki Jodie Burrage je prepustila samo pet gemova, dok je osvajačica Wimbledona i deveta tenisačica svijeta, Marketa Vondroušova, Talijanki Martini Trevisan dopustila jedan gem manje.

Peta nositeljica Ons Jabeur s 2:1 bila je bolja od Čehinje Noskove, a treća nositeljica Jessica Pegula s 2:0 od Belgijke Patricie Tig.

Najuvjerljivija je bila domaća tenisačica Madison Keys koja je Belgijki Yanine Wickmayer dozvolila tek tri gema u cijelom meču, a dodajmo i da su nositeljice poput Eline Svitoline, Liudmile Samsonove, Qinwen Zheng, Darije Kasatkine i Ekaterine Alexandrove također uknjižile pobjede.

Od iznenađenja izdvajamo poraz partnerice naše Donne Vekić u parovima, Karoline Pliškove, koja je s glatkih 6-4 6-2 poražena od Francuskinje Clare Burel.

Komentari

Povezano