Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Miran Maričić izborio plasman na Olimpijske igre

Hrvatska olimpijska delegacija u Parizu je od jučer bogatija za još jednog člana. Strijelac Miran Maričić je na Europskom prvenstvu u streljaštvu izborio olimpijsku kvotu u trostavu te će po drugi put u karijeri predstavljati “Lijepu našu” na smotri najboljih svjetskih sportaša.

Bjelovarac nije uspio izboriti finale u Osijeku te je s 589 pogođenih krugova zauzeo 11. mjesto. Iako je do finala vodilo tih 589 krugova, Maričić je imao 30 pogođenih “desetki” što je bilo manje od Finca Alekseija Leppe koji ih je pogodio 38, odnosno Francuza Lucasa Bernarda Denisa Kryzsa s 32, no i to je bilo dovoljno za jednu od dvije kvote koje su se dijelile s obzirom da su preostali strijelci koji su bili ispred njega već otprije osigurali plasman na Olimpijske igre (ili im je reprezentacija dosegnula maksimalan broj normi u disciplini).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo na to da je Hrvatska na prošlim Olimpijskim igrama u trostavu imala dva finalista. Petar Gorša je zauzeo peto, a Maričić šesto mjesto. Također, izborenom kvotom u trostavu, Miran će moći nastupiti i u zračnoj pušci na 10m.

Zlatnu medalju je osvojio Norvežanin Jon-Hermann Hegg, srebro je Ukrajini donio Serhy Kulish, a broncu Slovačkoj Patrik Jany. Što se ostalih Hrvata tiče, Petar Gorša je s 585 krugova zauzeo 30. mjesto, dok je Andrija Mikuljan s 581 krugom zauzeo 53. mjesto. Posljednja prilika za prikupljanje bodova za svjetsku ljestvicu je Svjetski kup u Münchenu.

Hrvatska trenutna broji 58 olimpijaca u Parizu, a dvoje u streljaštvu pošto je prethodno Igre izborio Giovanni Cernogoraz u trapu.

Komentari

Povezano