Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Miran Maričić nakon bronce: “Ime je Miran, ali ruka danas nije bila mirna”

Prvi hrvatski osvajač medalje na ovim Olimpijskim igrama je 27-godišnji Miran Maričić koji je osvojio broncu u streljarštvu, disciplina zračna puška na 10 metara.

Nakon svog povijesnog nastupa 27-godišnji Bjelovarac nije krio oduševljenje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ime mi je Miran, ali mogu vam reći da ruka danas nije bila mirna. Bio sam veoma pod tremom, ali kada sam vidio da sam izborio medalju bio sam presretan. Ova bronca meni je kao zlato! Put do medalje je bio trnovit, ali zbog toga je utoliko slađa.

Nakon svjetskih i europskih odličja, sada je stiglo i olimpijsko.

Nadam se da me netko neće ujutro probuditi… San mi se ostvario, nakon svih medalja jedino mi je olimpijska nedostajala i sada mi je oko vrata. Ne mogu vjerovati.

Maričić je u kvalifikacijama bio četvrti, danas ima broncu. Kako se pripremao posljednjih 24 sata?

Nakon što sam vidio da sam u finalu, veliki kamen mi je pao sa srca, jer mi je želja bila ući u finale i onda imam priliku ostvariti snove. To se na kraju i ostvarilo. Ovaj put sam imao drugačiji pristup i zahvalan sam na Tokiju što me dosta pripremio za ove Igre u Parizu. Iskustvo iz Tokija je presudilo da ovdje osvojim medalju.

Hrvatska je tako nastavila sjajan niz olimpijskih medalja u streljarštvu, te nam je ovo ukupno četvrta medalja u povijesti. Nadamo se kako će Miran biti dobar i u svom drugom nastupu na
Olimpijskim igrama kada ga zajedno sa sugrađaninom Petrom Goršom očekuje disciplina 50 metara puška trostav.

Komentari

Povezano