Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mjesto s 907 stanovnika i četvrtfinalom Lige prvaka

Rukometaši danskog GOG-a su večeras u Odenseu svladali Aalborg s 32:24 u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka čime su se s ukupnih 60:54 po prvi put u povijesti plasirali među 8 najboljih ekipa natjecanja.

GOG su do pobjede predvodili Simon Pytlick s 8 pogodaka te Emil Wernsdorf Madsen i Lukas Jorgensen sa 7, dok je kod poraženih, koji nisu mogli računati na usluge ponajboljeg rukometaša svijeta Mikkela Hansena, najbolji strijelac bio Felix Claar sa 6 zgoditaka. Podsjećamo, Hansen se odlučio udaljiti od rukometa zbog brige na mentalno zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je specifično za GOG jest činjenica da dolaze iz danskog mjesta Gudme koje, po posljednjem popisu stanovništva, broji točno 907 stanovnika. Tako je Gudme postalo mjesto s najmanjim brojem stanovnika koje je podarilo jednog četvrtfinalista rukometne Lige prvaka. Dosad je rekord držao Skjern, još jedno dansko mjesto, s populacijom od otprilike 8.000 stanovnika 2018. godine kada su igrali četvrtfinale, dok je Metković, koji je 2002. godine imao 17.000 stanovnika, pao na četvrto mjesto.

Njihovom pobjedom je kompletiran četvrtfinalni kostur. GOG očekuje dvoboj protiv Barcelone, Kiel će igrati protiv PSG-a, Kielce protiv Veszprema, dok će Magdeburg igrati protiv Wisle Plock. Prve utakmice su na rasporedu 10. i 11. svibnja, dok su uzvrati tjedan dana kasnije.

Komentari

Povezano