Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Mlada hrvatska reprezentacija pobjedom protiv Grčke osigurala dodatne kvalifikacije

Hrvatska U-21 reprezentacija odigrala je na stadionu Ivan Kušek Apaš u Koprivnici posljednju utakmicu grupne faze kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. u Slovačkoj protiv mlade selekcije Grčke te pobjedom od 3:2 izborila dodatne kvalifikacije.

Gosti su prvi zaprijetili na utakmici u sedmoj minuti preko Christosa Mouzakitisa čiji je prizeman udarac Nikola Čavlina skrenuo u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi Vatreni stigli su u prednost u 15. minuti nakon lijepo odigrane akcije. Dion Drena Beljo spustio je dugu loptu za Franju Ivanovića koji ju odmah gurnuo u prostor za Belju, a napadač bečkog Rapida je uposlio Lukasa Kačavendu koji je ostao smiren u završnici i zabio za 1:0.

Novi pogodak stiže u 24. minuti kada je Leon Belcar poslao odbijenu loptu na peterac gdje se našao Beljo koji je poentirao za 2:0, ali pomoćni sudac je označio u najmanju ruku upitno zaleđe.

Bivši napadač Osijeka je ipak stigao do pogotka deset minuta kasnije nakon što je Ivanović osvojio veliki dio terena i uputio loš udarac koji je uz malo sreće došao do Belje, a ovaj je svojom lijevom nogom završio akciju na najbolji mogući način.

Završnica prvog dijela bila je prava horor priča za Hrvatsku koja je prvo u 45. minuti ostala bez Dominika Prpića koji je zbog ozljede napustio igru. Zatim su uslijedila dva brza pogotka gostiju u sudačkoj nadoknadi. Charalampos Kostoulas je u trećoj minuti nakon kornera glavom zabio za 2:1, a minutu kasnije Theofanis Bakoulas je na ostao sam u srcu kaznenog prostora i preciznim udarcem pogodio malu mrežu za izjednačenje.

Grčka je skoro došla i do preokreta na otvaranju drugog poluvremena kada je Matia Barzić poslao nezgodnu loptu glavom u zadnjoj liniji do koje je prvi stigao Georgios Koutsias, ali Nikola Čavlina je na vrijeme izletio s gola i zaustavio njegov pokušaj.

Najopasniji igrač Hrvatske u prvih 15 minuta nastavka bio je Franjo Ivanović koji je nanizao nekoliko zanimljivih pokušaja nakon ulazaka s lijeve strane, ali manjak preciznosti koštao ga je pogotka.

U sličnoj situaciji bio je i Koutsias na drugoj strani koji je dobro pronalazio rupe u hrvatskoj obrani, ali također nije koristio svoje prilike.

Hrvatska se vratila u prednost u 76. minuti pogotkom Luke Vuškovića koji je bio najviši u skoku nakon ubačaja Lovre Zvonareka iz kornera.

Taj pogodak je na kraju bio i pobjednički te je Hrvatska osigurala drugu poziciju u svojoj skupini.

Mladi Vatreni će svoga protivnika u dodatnim kvalifikacijama saznati u četvrtak na ždrijebu koji je zakazan u 12:00 sati po lokalnom vremenu, a dvije utakmice tih kvalifikacija odigrati će se između 11. i 19. studenog.

Komentari

Povezano